Hava Durumu

Milli üretim yapıyoruz, ülkemizi kalkındırıyoruz

Kardemir Pazarlama Müdürü Onur Erkara, otomotiv sektörünün önün açan adımlar attıklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 06:35
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 06:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Milli üretim yapıyoruz, ülkemizi kalkındırıyoruz

Cumhuriyet kenti Karabük'te geleneksel hale gelen Ekim ayı buluşmalarına çıkarma yapan Bursa Karabüklüler Derneği yönetimi ve bir grup gazeteci, Karabük Valisini ziyaret etti, Karabük Demir Çelik Fabrikası'nda incelemelerde bulundu. Ziyarette konuşan Kardemir Pazarlama Müdürü Onur Erkara, "Milli üretim yapıyoruz, ülkemizi kalkındırıyoruz" dedi.

Bilal KAYAALTI / KARABÜK

Bursa Karabüklüler Dernek Başkanı Türkan Polat'ın organizasyonuyla Karabük'e kültür gezisi için giden Bursalı 10 kadar gazeteci ve farklı derneklerin yöneticileri, öncelikle Kardemir Demir Çelik Fabrikasını gezdi, ardında da Karabük Valisi Kemal Çeber'i, şehrin gündemini belirleyen BRTV'yi. Karabük Emekliler Dernek Başkanı Celal Bulut'la bir araya gelen heyet, tarihi Yörük Türkmen Köyü'ne ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren Safranbolu'ya ziyaret gerçekleştirdi.

OBJEKTİF BAKIŞ AÇISI

Bu sene dördüncüsü gerçekleşen Karabük buluşmalarında şehrin tanıtımı için yoğun çaba sarf eden Karabüklüler Dernek Başkanı Türkan Polat, Bursa ve Karabük'ün Türkiye'nin stratejik iki şehri olduğunu ve ülke ekonomisinin kalkınmasında lokomotif görevi üstlendiklerini söyledi. Kültürel gezilerin şehirlerin daha iyi tanınmasında büyük rol oynadığının altını çizen Polat, "Objektif bakış açısıyla değerlendirmeler yapılıyor, bu sayede eksikler daha iyi görülebiliyor,  olumlu anlamda çözüm önerileri getiriliyor" diye konuştu.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNE İLAÇ GİBİ GELECEK

Türkiye ekonomisinin gülümseyen yüzü Kardemir Demir Çelik Fabrikası'na incelemelerde bulunmak için gelen Bursa heyetine, Cumhuriyet'in ilk yıllarında kurulan Kardemir'in Pazarlama Müdürü Onur Erkara; fabrikanın artan üretim kapasitesi ve ülke ekonomisine nasıl katkı koyduklarını sinevizyon gösterimi eşliğinde anlattı. Çubuk Kangal Haddehanesinde, otomotiv sanayisinin ihtiyaç duyduğu çelik kalitelerini üretmeye hazırlandığını kaydeden Erkara, ray üretiminde halen Türkiye'nin tek milli markasının Kardemir olduğunu dile getirdi. Erkara,  montaj çalışmaları devam eden ve gelecek yıl tamamlanması planlanan yatırımla demiryolu tekerinde Türkiye'nin tek üreticisi olacaklarının altını çizdi.

"MİLYAR DOLARLIK YATIRIM YAPTIK"

Türk ve dünya demir çelik sektörü ile sektör içerisinde Kardemir'in üstlendiği role dikkat çeken Erkara, yaptığı sunumda şunları söyledi:  "Kardemir fabrikaları köprüler yaptı, şimdi sınırları aşan bir üretim söz konusu. 1,6 milyar ton olan dünya ham çelik üretiminin hemen hemen yarısı Çin tarafından gerçekleştiriliyor. Türkiye yaklaşık 34 milyon tonluk üretimle dünyanın 8. büyük çelik üreticisi.  Kardemir, ölçek ekonomisine uygun bir şekilde üretimlerini artırıyor.  Bu kapsamda 2010 yılından itibaren yaklaşık 1,1 milyar $ yatırım gerçekleştirdi ve artan üretimlerin de katma değeri yüksek ürünlere yönlendirdi. Kardemir'de kok ve sinter fabrikalarından, yüksek fırınlar ve çelikhaneye, haddehanelerden enerji tesislerine kadar tüm üretim prosesi baştan aşağı yenilenmiş ve bugün itibaren fiili üretimlerimiz 2,4 milyon tonlara ulaşmıştır. Ülkemizin ray üretiminde tek milli markası olan şirketimiz, halen montaj çalışmaları devam eden demiryolu tekeri üretim tesisinin tamamlanması ile birlikte bu alanda da ülkemizin tek üreticisi olacaktır "dedi.

"BURSA'NIN TREN TEKERLEKLERİNİ KARDEMİR KARŞILIYOR"

Sunumunda geçtiğimiz yıl işletmeye alınan Çubuk Kangal Haddehanesine ise özel bir paragraf açan Kardemir Pazarlama Müdürü Onur Erkara, 700.000 ton /yıl kapasiteli bu haddehanede düşük ve yüksek karbonlu çelikler, ön gerilmeli beton çelikleri, yüksek alaşımlı çelikler, rulman çelikleri, otomat çelikleri, yay çelikleri, kaynak telleri ve cıvata somun imalatı için bağlantı elemanları ile özel çubuk çeliklerin üretilebildiğini ve bu ürünlerin özellikle otomotiv ve makine imalat sanayisi için büyük önem taşıdığını kaydetti. Konuşmasında Bursa'nın otomotiv ve makine imalat sanayisinde ülkemizin en önemli üretim üssü olduğuna vurgu yapan Erkara "Çubuk Kangal Haddehanemizde, özellikle otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu lastik teli (Tyre Cord) imalatına ile bağlantı elemanları (Cıvata, Somun vb.)  imalatına uygun çelikler üretilecektir. Bu açıdan Bursa'da özellikle otomotiv ve makine imalatı sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar, Kardemir'in potansiyel müşterileridir. Milli Tren için ikinci önemli altyapı malzemesi ise demiryolu tekeri. Gelecek yıl tamamlamayı hedeflediğimiz bu yatırımla artık yük ve yolcu vagonları ile hafif raylı sistemler ve lokomotiflerde kullanılacak demiryolu tekerini de Kardemir'de üretir olacağız" şeklinde açıklamalar yaptı. Karabüklüler Dernek Başkanı Türkan Polat, Onur Erkaya'ya teşekkür plaketi takdim etti.  Bursa heyeti, Kardemir platosunda hizmete giren Çubuk ve Kangal Haddehanesine düzenlenen teknik gezide fabrikanın üst düzey yetkililerinden bilgiler aldı.

"EĞİTİM KENTİYİZ"

Bursalı gazeteciler ve dernek yöneticileri Karabük Valisi Kemal Çeber'le makamında bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren genç Vali Çeber, Bursa'nın kadim şehir olmasının Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.  Vali İzzettin Küçük'ten övgüyle bahseden ve ağabeyim diye hitap eden Çeber, Karabük'ün bir cumhuriyet kenti olduğunun altını çizerek, 13 haneli bir köyden ülke ekonomisinin dinamosu haline gelen bir şehre dönüşüm hikayesinin göz kamaştırıcı olduğunu dile getirdi. Çeber, "Karabük'ün yüz ölçümünün yüzde 70'ini ormanlar oluşturuyor. Tabiatımızı koruyoruz. Safranbolu, kent anlamında korunan, kollanan ve turizmin çekim merkezi. Nüfusuna göre en yoğun üniversite öğrencisinin bulunduğu şehir Karabük. Bu şehir adeta bir eğitim kenti durumunda. Birçok vatandaşımız tayinini Karabük'e istiyor; sebebine gelince çocuklarının iyi bir eğitim alması. Bir başka değerimiz ise Kardemir. Ülkemiz ekonomisine katkı koyan demir çelik fabrikamız; sanattan, turizme, spordan sosyal alanlara kadar birçok alana kol kanat geriyor, katkı koyuyor" diye konuştu.

TARİH VE KÜLTÜRLE İÇ İÇE

BRTV Sahibi Osman Çetinkaya ise, Bursalı dostlarıyla artık geleneksel hale gelen Ekim buluşmalarından bir araya gelmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.  Memleketinin her metre karesini tanıtmaktan başka bir dertlerinin olmadığını söyleyen Çetinkaya, Karabük'ün doğa cenneti olduğunu, tarih ve kültürle iç içe olan kadim bir toprak parçasında bulunduğunu sözlerine ekledi.

EMEKLİLER DAİRE SAHİBİ OLACAK

Bursa heyetiyle bir kez daha Karabük'te buluşmanın sevincini yaşadığını kaydeden Karabük Emekliler Dernek Başkanı Celal Bulut, "Artık bizler Bursa'yla bütünleştik, kardeş şehir olduk.  Her yıl geleneksel hale gelen ziyaretler hepimize farklı duygular yaşattığı gibi hafızalarımız tazeleniyor. Bakış açımız değişiyor. Şu hususun altını çizmek istiyorum, Türkiye'de her yıl şehirlerimizin kurtuluş günleri kutlanır ama Karabük'ün ise kuruluşu kutlanır. Onun için bu şehre Cumhuriyet kenti denir" diyen Bulut, dernek olarak üyelerini TOKİ'yle yaptıkları çalışmanın ardından mart ve nisan ayında ev sahibi yapmanın mutluluğunu yaşayacaklarını sözlerine ekledi.

KÜLTÜR VE EĞİTİM ELÇİSİ KARAKAYA

Ekim buluşmalarının mimarı Karabük Eflanili iş adamı Şeref Karakaya, Bursa'dan gelen dostlarını ziyaretler kapsamından bir an olsun yalnız bırakmadı. Bilindiği gibi Şeref Karakaya, başta kültür ve eğitim alanları olmak üzere, farklı sosyal faaliyetleriyle de İstanbul, Bursa, Karabük, Gebze, Sakarya gibi illerde şehrinin hem tanıtımını yapıyor, hem de yaptığı yatırımlarla da Türkiye ekonomisine katma değer kazandırmaya devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.