Hava Durumu

MHP lideri Bahçeli: 'Biz kuşakları X, Y, Z kategorisiyle ele almıyoruz'

MHP lideri Bahçeli, ''Biz kuşakları X, Y, Z kategorisiyle ele almıyor, bu şekilde analiz etmiyoruz. Çünkü bu ayrımın alfabenin diğer harflerine kadar ulaşacağını, buradan da bir sonuç çıkmayacağını düşünüyoruz. Milleti bir görüyor, adına Türk milleti diyoruz'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2021 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2021 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
MHP lideri Bahçeli: 'Biz kuşakları X, Y, Z kategorisiyle ele almıyoruz'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Bahçeli, son 1,5 aydır yaşanan gerilim dolu hadiseleri baz alarak, bugün yalnızca Türk gençliği üzerine konuşmak, dertleşmek ve görüşleri açıklamak arzusunda olduğunu söyledi.

Hararet düzeyi yüksek siyasi gündem konuları içinde olması gerektiği kadar temas edilmeyen mühim meselelerin ve toplum kesimlerin bulunduğunun sarih bir gerçek olduğunu dile getiren Bahçeli, bu kapsamda siyaset kurumunun teferruatlı bir özeleştiri yapmasının, ahlaki sorumluluğu olduğunu ifade etti.

"Geleceği planlamayı ihmal edenlerin, başkalarının planlarında yalnızca bir nesne, yalnızca etkisiz bir eleman olurlar" diyen Bahçeli, dünün mahsulü nasıl bugünse, geleceğin de cümle kapısının, şuurla temellenen bugün telakkisi olduğunu belirtti.

Bahçeli, "Gelecek demek var olmak, hayata tutunma iddiası demektir. Geleneği ile geleceği arasında bağ kuramayan toplumların hazin ve hüsran dolu sonlarına tarih ibretle şahitlik etmektedir. Elbette ne geçmişimizi unutma lüksümüz ne de geleceğimizi ihmal etme hakkımız vardır" diye konuştu.

''KUŞAKLARI X, Y, Z KATEGORİSİYLE ELE ALMIYOR, BU ŞEKİLDE ANALİZ ETMİYORUZ''

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''Biz kuşakları X, Y, Z kategorisiyle ele almıyor, bu şekilde analiz etmiyoruz. Çünkü bu ayrımın alfabenin diğer harflerine kadar ulaşacağını, buradan da bir sonuç çıkmayacağını düşünüyoruz. Milleti bir görüyor, adına Türk milleti diyoruz.

'''BİZİM DAĞA GÖNDERECEK TEK BİR GENCİMİZ DAHİ YOK''

Hiç ayırt etmeksizin, hiçbir fark gözetmeksizin, her genç kardeşime elimi uzatıyor, alayını birden hasretle kucaklıyorum. Onlar bizim her şeyimizdir ne oy kaygısına ne siyasi tartışmalara ne de basit çıkar hesaplarına hapsedilemeyecek mümtaz değerlerimizdir. Yıkım gündelikçileri, mukallit aydınlar, kimliksiz siyasetçiler, terör örgütlerine taşeronluk yapan köksüzler, aslanı kediye boğdurmak için el ovuşturan vatansızlar, gençliğe musallat olan cinayet ve suç şebekeleri şunu iyi bilsinler ki, bizim ne dağa gönderecek ne hücre evine yollayacak ne üniversite kapılarındaki eylemlerde kaybedecek ne de sokak aralarında molotof fırlatacak tek bir gencimiz, tek bir evladımız, tek bir fidanımız dahi yoktur. Gençlerimize hatırlatmak isterim ki haklı olmak en güçlü silahtır. Hiç kimse kuyunun dibindeyim diye üzülmemelidir belki oradan da bir kapı aralanacaktır.

GENÇLERE ÇAĞRI: BİR ANLIK ÖFKE İLE BİR ÖMRÜ HEBA ETMEYİN

Sevgili gençler hiçbirinizi kaybedemeyiz. Öfkeniz olabilir kızdıklarınız olabilir tepkileriniz sivri olabilir itirazlarınız sinirli olabilir fakat sizler milletimiz için istikbal ve istiklal haklarımız için paha biçilmez öneme sahipsiniz. Babalarınız yemedi yedirdi giymedi giydirdi. Bir anlık öfke ile bir ömrü heba etmeyin. Direnmeyi zalimlere karşı yapın. Analarınızın gözyaşlarını akıtmayın. Babalarınızın ahını almayın. Siz Türk gençliğisiniz. Gelin yanlış bir tercihin içinde olan varsa dönsün. Kavgaya çağırana değil kitap okumaya çağırana koşsun. Hüsranı yaşamayın yaşatmayın. Üniversite kapılarında terör örgütlerinin dolduruşuna gelmeyin buna müsaade etmeyin. Türk gençliği bizim nezdimizde istikbalin kahramanıdır.

''TÜM KARDEŞLERİMİ TÜRKİYE'YE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUM''

Tüm kardeşlerimi Türkiye'ye sahip çıkmaya çağırıyorum. Bu çağrı dürüst temiz hilesiz ve hesapsız bir çağrıdır. Bu çağrı birliğe beraberliğe dirliğe çağrıdır. Bu çağrı haklıdan yana duruşun çağrısıdır. Geçmişte yeterince bedel ödedik yenilerini ödemeyelim çağrısıdır. Gençliğimizi doymak bilmeyen hırslarına alet etmeyi hedefleyenlerle mücadelemiz sonuna kadar sürecektir. Türk gençliğini seviyoruz. Türk gençliği heves değil nefestir.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.