Hava Durumu

MHP Bursa İl Başkanı Kurtuluş Coşkun: Ülke menfaati için ittifak gerekli

Gazetemizi ziyaret ederek AK Parti ile olan ittifak süreci ve bu ittifakın devamlılığı ile ilgili samimi açıklamalarda bulunan MHP Bursa İl Başkanı Kurtuluş Coşkun, 24 Haziran'da verilen desteğin yerel seçime de taşınacağını çünkü ülke menfaatine önem verildiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2018 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2018 09:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
MHP Bursa İl Başkanı Kurtuluş Coşkun:  Ülke menfaati için ittifak gerekli


Ayşe Nur ESEN/ Ali KAMUR

Milletin çıkarları doğrultusunda hareket ettiklerini söyleyen MHP Bursa İl Başkanı Kurtuluş Coşkun, 15 Temmuz öncesi yaptıkları tüm eleştirilerin arkasında olduklarını ancak şu an ülke ihtiyaçlarına destek vermenin daha büyük önem teşkil ettiğini söyledi. Aynı zamanda af konusuna da değinen Coşkun, kısmi affın Türkiye'yi rahatlatacağını vurguladı.

"ÜLKEMİZ KAYBETMESİN DİYE İKTİDARI SAHİPLENDİK"

AK Parti ile olan ittifakın yerel seçimlerde de devam edeceğini söyleyen Coşkun, "Türkiye yıllar sonra ilk defa ayakta duruyor. Burada bizim desteğimizin önemi çok büyüktü. Biz ülkemiz kaybetmesin diye iktidarı sahiplendik. Yapılacak yerel seçimler için ittifak konusunu yeniden gündeme getirdik çünkü ülkenin içerisinde bulunduğu terör durumu ortadan kalkmış değil. Türkiye'de klasikleşmiş bir oy dağılım şeması var. Taban tarafından yapılan ittifak benimsendi ve her iki seçimde de olumlu sonuçlar da alındı. Bu kadar olumlu sonuç alınmışken ve Türkiye'nin ihtiyaçları hala devam ederken, daha önce ittifak yapmış iki partinin bu kez karşı karşıya geldiğini düşünün... 5 tane belediyeden fazla aday çıkaracağız diye ülke menfaatini görmezden gelemeyiz. İstanbul, Ankara, İzmir gibi yaklaşık 30 ilin büyükşehirlerinde ve PKK kadrolarıyla doldurulmuş kayyuma devredilmiş belediyelerde yine aynı sıkıntıların yaşanmaması için ittifakın devamlılığını genel başkanımız istedi. Ancak Bursa konusunda, büyükşehirlerden sonra bu durumun ilçelere kadar sirayet edip etmeyeceği konuları henüz görüşülmedi. Bunlar görüşülüp karara bağlandıktan sonra biz genel merkezimizin verdiği kararlara uyacağız. Alinur Aktaş'ın Bursa için ortaya koyduğu konular, gösterdiği titizlik ve başta kendi içerisinde tasarrufa yönelik atılımlarını olumlu buluyorum. Aynı zamanda kentsel dönüşüm kepazeliği konusunda almış olduğu önlemleri de olumlu buluyorum. Bu hususlarda biz Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hareket ediyoruz" açıklamalarında bulundu.

"AF İLE TÜRKİYE'NİN İMAJI DÜZELECEKTİR"

Cezaevlerinin doluluğundan ve gayri insani şartlardaki yaşam koşullarından dolayı af getirilmesi şeklinde bir talepte bulunduklarına dikkat çeken Coşkun, "10 sene önce insanlar sokaklarda endişeyle dolaşıyordu. Bir takım bahaneler ve asılsız ihbarlarla insanlar toplanıp cezaevlerine atıldı. Haksız ve adaletsiz bir dönem yaşadık arkasından da 15 Temmuz hadisesi ile karşı karşıya kaldık. Bu girişimi gerçekleştiren failler ortaya çıktı bunların mahkemeleri yapılırken olayın henüz sıcak olduğu dönemde mağduriyetini kanıtlayamamış ve suçlu olarak nitelendirilmiş insanlar da oldu. Şu an cezaevleri dolu durumda, avukat arkadaşlarımdan edindiğim bilgilere göre içerideki vatandaşlar nöbetleşerek ve yan yana yattıklarını söylüyor. Hazırlıksız olduğumuz için böyle bir durumla karşılaşmak çok normaldi. İçeridekiler gerçek anlamda suçlu bile olsa gayri insani şartlara maruz kalmaları doğru değil. Senelerce cezaevlerindeki bu gayri insani yaşam şartları Türkiye'yi dünya gündeminde kötü pozisyona soktu. Bunları göz önünde bulundurarak, toplumun vicdanının kabul etmeyeceği çocuk ve kadın istismarı, terör gibi konular gibi bazı suçlar dışarıda tutularak af getirilmesinin yararlı olacağını düşünüyoruz. Getirilecek kısmi af ile hem Türkiye rahatlayacak hem de dışarıya karşı olan imajımız düzelecektir" diye konuştu.

"ATAMALAR KONUSUNDA MHP'YE CİMRİ DAVRANILDI"

İttifak konusunda AK Parti ile aynı düşüncede olduklarını ancak yeni ataması yapılan organlara MHP'den atama yapılmadığını belirten Coşkun, "Biz AK Parti'yi düşünerek değil ama ülkemizi düşünerek yeni yönetim sisteminin hayata geçmesine destek verdik. Kendi aleyhimize olacak pek çok şeyi göğüsleyerek bunları hayata geçirmelerinde destek olduk ama bunların karşılığında hiçbir pazarlık yapılmadı. Genel başkanımız seçim öncesi yaptığı televizyon programlarının birinde MHP tarafının herhangi bir talebi olmadığını, takdirin onlara bırakıldığını ve bugüne kadarki tecrübelerinden yola çıkarak ülkeyi dar boğazdan çıkaracak atılımların yapılmasını istediğini söyledi. Aynı zamanda milliyetçi cenahtan da yetişmiş birçok bürokrat ve bilim adamı var, ülkenin ihtiyacı olan milli politikaların hayata geçirilmesinde bu arkadaşlar değerlendirilirse güzel olur diye düşündüğünü de ekledi. Şimdi seçimler bitti, yeni sistemin organları hayata geçiriliyor ama bu konuda bizim desteğimizin karşılığında çok hassas ve cimri davranıldı. Biz de bu milletin evlatlarıyız ve bizim ülke hassasiyetimiz belki onlardan daha fazla. MHP kanadından hiç kimsenin değerlendirilmediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak bu durum bizim tavrımızı değiştirmeyecek. Çünkü ülke menfaatini düşünmek zorundayız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.