Hava Durumu

Meteoroloji'den yeni uyarı! Okumadan dışarı çıkmayın...

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmeye göre 21 Nisan Cumartesi günü iç ve doğu kesimlerde sıcaklıklar 12 dereceye kadar düşecek, Marmara, Ege ve Akdeniz için ise kuvvetli rüzgar uyarısı geldi. Kayseri'de ise Erciyes Dağı'na kar yağdı, kar kalınlığı 10 santim arttı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2018 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2018 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Meteoroloji'den yeni uyarı! Okumadan dışarı çıkmayın...

Ülkemiz kuzey, içve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Çankırı, Bolu ve Sinopçevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, sabah ve gece saatlerinde Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Sivas, Van ve Hakkari'nin yüksekleri ve Kayseri'nin kuzeyinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün (Cumartesi) sabah saatlerinde Samsun'un doğusu ve Ordu çevreleri ile bugün (Cumartesi) Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda (Van, Bitlis, Şırnak, Hakkari) yerel olarak kuvvetli (30-60 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı ve Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in iç ve batı kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Yağışların bu sabah saatlerinde Samsun'un doğusu ve Ordu çevreleri ile bugün (Cumartesi) Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda (Van, Bitlis, Şırnak, Hakkari) yerel olarak kuvvetli (30-60 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara'nın güneyi, Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in iç ve batı kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON OLAYI UYARISI: Bu gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in İç Kesimleri ve Doğu Anadolu'da hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don olayı riski bulunduğundan zirai faaliyetlerde bulunan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yarın (Pazar) sabah saatlerinde doğusu ile kuzey kıyılarında sis hadisesi etkili olacak. Rüzgarın bölgenin güneyinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde sabah ilk saatlerde hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don olayı riski bulunmaktadır. Rüzgarın bölge genelinde kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı, doğusunun çok bulutlu, bugün (Cumartesi) Doğu Akdeniz'in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batısı ve iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Göller yöresinde sabah ilk saatlerde hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don olayı riski bulunmaktadır.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bugün(Cumartesi)Çankırı ve Yozgat çevreleri ile bu sabah saatlerinde güney ve doğusu yağmur ve sağanak, Sivas ve Kayseri'nin kuzeyinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bölge genelinde sabah ilk saatlerde hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don olayı riski bulunmaktadır.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Karabük, Kastamonu, Bartın, Bolu ve Sinop çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah ilk saatlerde Bolu ve Kastamonu'nun yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah ilk saatlerde hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don olayı riski bulunmaktadır.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi)bölge geneli ile yarın (Pazar) sabah saatlerinde kıyıları aralıklı yağmur ve sağanak, bu sabah ilk saatlerde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinde Samsun'un doğusu ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İç kesimlerinde sabah ilk saatlerde hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don olayı riski bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, güneydoğusu ile bugün (Cumartesi) bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, güneydoğusunda yer yer gök gürültülü sağanak, bu sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusu ile Van Hakkari'nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların bugün (Cumartesi) Van, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ilk saatlerde hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don olayı riski bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERCİYES DAĞI'NA KAR YAĞDI

Kayseri'de Erciyes Dağı'nın yüksek kesimlerine kar yağarken, kentte hava sıcaklığı 10 derece birden düştü. Meteooroloji yetkilileri, zirai don uyarısında bulundu.

Kayseri ve çevresinde dün gece sağanak etkili olurken, 3 bin 916 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı'na ise kar yağdı. Kar yağışı, zirveden, 2 bin 200 metredeki oteller bölgesine kadar olan alanda etkili oldu. Kar kalınlığı, yaklaşık 10 santim artarken, kent merkezinde hava sıcaklığı ise 19 dereceden 9 dereceye düştü. Hava sıcaklığındaki ani düşüş nedeniyle kentte kaloriferler yeniden yandı.

Meteoroji 7 Bölge Müdürlüğü yetkililerin çiftçileri ve bağcılıkla uğraşanları zirai dona karşı uyardı, önlem almalarını istedi. 

Kayseri ve çevresinde sağanağın öğle saatlerine kadar devam edeceği ve sonrasında havanın açacağı ifade edildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.