Hava Durumu

Mesleğin son temsilcisi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, nalbant mesleğinin son temsilcisi telefonla arayan müşterilerinin ayağına giderek eşek ve atları nallıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2018 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2018 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Mesleğin son temsilcisi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, nalbantlık yapan 46 yaşındaki Ahmet Ercanaslan, Burhaniye, Ayvalık, Edremit, Ayvalık ve İvrindi ilçelerinde hizmet verdiğini söyledi. Eski yıllarda körfez yöresinde 20'nin üzerinde nalbandın görev yaptığını anlatan Ercanaslan, müşterilerin ayağına gittiğini belirtti. Mesleğin bitmekte olduğunu kaydeden 2 çocuk babası Ahmet Ercanaslan, "Ben bu mesleği a35 yıldan beri yapmaktayım. Eskiden eşek çoktu buralarda. Fakat bu meslek teknolojiye yenik düştü. Eskiden körfezde 20'nin üzerinde nalbant vardı. Şimdilerde 2-3 kişi kaldı. Onların da bir kısmı yapmıyor bu mesleği. Ben sağa sola gidiyorum. Ayağa hizmet veriyoruz artık. Eskiden dükkana gelirdi atlar, eşekler. Ayvalık, İvrindi, Burhaniye gibi yerlere müşterinin ayağına gidiyoruz. Telefonla arıyorlar. Mesleğimden memnunum. Artık bizim mesleğimiz öldü gibi. Eskiden çıraklık vardı. Bu işin okulu çıktı. Bizim gibi ustadan yetişen yok artık" dedi. 

Köyde eşeksiz yapamadığını anlatan 72 yaşındaki Yusuf Temel, "Biz eşeksiz yapamıyoruz. Ahmet usta Havran'dan geliyor. Nalbant olmasa işimiz kötü. Ne yapacağız ben de bilmiyorum. Eşek kalmadı, nalbant kalmadı" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.