Hava Durumu

Merkel'e büyük şok! "Bu kadınla artık çalışamam"

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer "CSU'da hiç kimse Şansölyeyi devirmekle, CDU/CSU ortak meclis grubunu ayırmakla veya koalisyon dağıtmakla ilgilenmiyor" dedi. CDU ve CSU arasındaki kavgadan dolayı hükümet krizine doğru gidildiğini, yazan Alman basını geçen hafta bir toplantıda Seehofer'in Merkel'i kastederek, "Ben bu kadınla artık çalışamam" sözlerini iki kez tekrar ettiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2018 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2018 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Merkel'e büyük şok! "Bu kadınla artık çalışamam"

Almanya İçişleri Bakanı ve Hristiyan Sosyal Birlik  Partisi (CSU) Genel Başkanı Horst Seehofer, partisinde hiç kimsenin Şansölye  Angela Merkel'i devirmekle ilgilenmediğini söyledi. 

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı ve Başbakan  Angela Merkel ile  Seehofer arasında sığınmacı ve iltica konularının çözümüne  ilişkin yaşanan görüş ayrılığı sürüyor.

Görüş ayrılığının hükümetin bozulmasına yol açacağı iddialarına cevap  veren Seehofer,  ülke basına yaptığı açıklamada, sığınmacıların sınırlardan geri  çevrilmesine ilişkin  geleceğe dönük bir çözüm bulmak istediğini belirtti.

Seehofer, "CSU'da hiç kimse Şansölyeyi devirmekle, CDU/CSU ortak  meclis grubunu ayırmakla veya koalisyon dağıtmakla ilgilenmiyor." ifadesini  kullandı.

"Bu kadınla artık çalışamam"

Welt am Sonntag gazetesi, CDU ve CSU arasındaki kavgadan dolayı  hükümet krizine doğru gidildiğini, Seehofer'in yarın sığınmacıların sınırda geri  çevrilmesi talimatını verebileceğini yazdı.

Seehofer'in bu talimatı vermesinin Merkel'i zor duruma bırakacağı  belirtilen haberde, geçen hafta CSU yöneticilerin bulunduğu toplantıda  Seehofer'in Merkel'i kastederek, "Ben bu kadınla artık çalışamam" sözlerini iki  kez tekrar ettiği hatırlatıldı.

Bu gelişmeler nedeniyle yarın CDU ve CSU'nun ayrı ayrı yapacağı  toplantılarınAlmanya'daki hükümetin geleceğini belirleyeceği düşünülüyor.

Başbakan Merkel ise konunun çözümü konusunda partisinde görüşmeleri  sürdürürken, diğer taraftan Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderliyle bir araya  gelecek.

Bu ay sonunda AB Liderler Zirvesi'nde sığınmacı ve iltica konusunu  masaya getirmek isteyen Merkel, yarın İtalya'nın yeni başbakanı Giuseppe Conte,  Salı günü de FransaCumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşecek.

  

Öte yandan  Passauer Neue Presse gazetesinin Federal İçişleri  Bakanlığına dayandırdığı haberde, 2018'de Mayıs ayı sonuna kadar Almanya'ya 78  bin sığınmacının geldiği belirtildi. Bu sayının nisan ayı sonunda 54 bin 790  olduğu aktarıldı.

  

Habere göre Almanya'da sığınma başvurusunda bulunan 18 bin kişinin  daha önce başka bir AB ülkesinde kaydının bulunduğu kaydedildi.

İki lider arasındaki anlaşmazlık

Sığınmacı ve iltica konularına çözüm bulmak amacıyla geçen hafta  Merkel ve Seehofer Başbakanlık binasında görüştü. Federal Meclis'te ortak bir  grubu bulunan iki parti ayrı ayrı toplantılar yaptı ancak k bu görüşmelerden bir  sonuç çıkmadı.

Seehofer'in sığınmacı ve iltica sorunlarının çözümü konusuna  hazırladığı planda, başka bir AB ülkesinde önceden kayıt altına alınan,  Almanya'da daha önce iltica talebi reddedilen veya belgeleri olmayan  sığınmacıların ülke sınırlarından geri çevrilmeleri yer alıyor.

Merkel ise plandaki bu maddelere karşı çıkarak konun AB çerçevesinde  çözülmesinde ısrar ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.