Hava Durumu

Menopoz döneminde tüp bebek şansı ne kadar?

Prof.Dr. Cem Fıçıcıoğlu, menopoz dönemi yaklaşan kadınlarda tüp bebek şansının ne kadar olduğu hakkında açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2018 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2018 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Menopoz döneminde tüp bebek şansı ne kadar?

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof.Dr. Cem Fıçıcıoğlu, "Menopoz dönemi, çoğunlukla 45-55 yaşları arasında gerçekleşen bir dönemdir. Kadınların menopoza girme yaşı ülkemizde ortalama olarak 47 iken, dünyadaki ortalama 49 kadardır" dedi. 
Menopoz dönemine 40 yaşından önce girilmesinin ise erken menopoz olarak adlandırılmakta olduğunu ifade eden Dr. Fıçıcıoğlu, "Erken menopoza girilme nedenleri arasında yumurtalıklarda olan kistler, düzensiz yaşam sürmek, sigara alışkanlığı ve genetik etkenler sayılabilir. Bu etkenlerin en önemlisi genetik etkenlerdir. Yumurtalık kistleri yumurta kapasitesini azalttığından erken menopoza girilmesine neden olabilir. Genç yaşlardaki kadınlarda oluşan kistler zararsız bile olsa, yumurtalıklarda hasara yol açabilirler. Bu hastalarda yumurtlama düzensizliği oluşacağından, gebelik şansını azaltmaktadır" diye konuştu. 
Erken menopoz riski olan kadınların yumurtalarını dondurması ve daha sonra tüp bebek tedavisinde kullanmak üzere muhafaza etmesinin anne olma şansını muhafaza etmekte olduğunu belirten Dr. Fıçıcıoğlu, menopoz döneminden sonra tüp bebek tedavisinin yalnızca yumurtaların dondurulması ile gerçekleştirilmekte olduğunu söyledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.