Hava Durumu

Mansur Yavaş ilk kez konuştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş rüşvet iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2019 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2019 22:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Mansur Yavaş ilk kez konuştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş rüşvet tartışmasıyla ilgili olarak Haber Global Ankara Temsilcisi Faruk Demirel'in sorularını yanıtladı. İşte Mansur Yavaş'ın yaptığı açıklamaların satır başları:

RÜŞVET İDDİASI

2-3 gün evvel dilekçe veriyorsunuz. Kamuoyunda benimle hiç görüşmediğiniz halde Mansur Yavaş ve rüşvet ile belediye meclis üyeleriyle rüşvet konuşmalarını sağlıyorsunuz. "Kaset, ses kaydı açıklayacağım" diyorsunuz ve ardından çıkıp diyorsunuz ki "Benden okul parasını istediler." Daha önce bu büyük rant verilirken haksız ve haram mal verilirken kendisine denilmiş ki "Bir okul yap" o okulu da yapmamış. Sonra diyor ki "Mahkeme iptal etti, ben yapacaktım." Ne olursa olsun ahlaki olarak, size bir rant verilmişse yanlış hadise ama bir okul yapmanızı istenmişse siz de o okulu yapmadıysanız bedelini götürüp belediyeye vermiş olmanız gerekiyordu. Dolayısıyla özellikle kendisi bu olayı konuşturmak istiyor. Benimle görüşmek istiyor. Hukuk müşavirimizi arayan Aygün'e deniliyor ki "Başkanımız kesinlikle istinafa gitmeyecek." Cevaptan memnun kalmayan Aygün "Şikayet edeceğim" diye vesaire diye Ben de mesaj attım "Elinden geleni ardına koyma" diye. Çok pişkinler, hiçbir şey olmamış gibi bu şekilde konuşuyorlar.

İSTİNAF MAHKEMESİNE GİTMEK

Benim istinaf mahkemesine gitmemin ne belediyemize ne de Ankara halkına faydası yok. Danıştay'ın özellikle bir vurgusu var "Siz buraya bu kadar inşaatı yaptırırsanız Eskişehir yolu felç olur" diyor. Yani Ankara'nın bağrına bir kazık bırakmış oluyorsunuz. Dolayısıyla bizim böyle bir hukuksuzluğa geçit vermemiz mümkün değil.

"İRTİKAP" TARTIŞMASI

İşini yaptıramayınca beni böyle bir dilekçeyle korkutacağını sanıp, "irtikap" ifadesini ortaya koydu. Bu olanlar irtikap değil.

Biz halka herkese eşit şeffaflıktan yana olacağımıza haktan hukuktan yana olacağımıza söz verdik. CHP'li olsa ne olur, babamın oğlu olsa ne olur hak hukuk ne diyorsa o olur.Sayın Genel Başkanımıza biz durumu ilettiğimizde bize verdiği talimat "Hukuktan şaşmayın" biz de bunu uyguluyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.