Hava Durumu

Makyajın cilde zararları

Hemen hemen her birimiz gündelik hayatımızda makyaj yapmaktayız. Evet, makyajın bilinen bir zararlı yönü var.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2018 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2018 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Makyajın cilde zararları

 Makyajı günlük olarak temizledikten ve o şekilde yattıktan sonra zararını yarı yarıya düşürebiliyoruz. Doktorlar bu konu ile alakalı hep şu şekilde bir örneklendirme vermektedirler; "makyaj yapmak aslen çok zararlı değil, önemli olan bu makyaj parçalarını yatarken doğru ürünler ile temizlemektir!" bu yönden düşünüldüğü zaman makyajın günlük bakımlarını doğru bir şekilde yapar ve cildimizden arındırdıktan sonra yatarsak bu tip bir ürünün zararını da fazla görmeyeceğiz! Maddeler halinde sizler için şimdi makyajın cilde zararlarını sıralayalım.

Fondöteni temizlemezseniz dış etkenlerden aldığınız kötü havayı, egzos dumanını, sigara dumanlarını, bakterileri yüzünüzde toplarsınız. Bu da cildinizin hava almamasına ve kirli kalmasına neden olur. bu nedenden dolayı mutlak suretle temizlenmeli ve ciltten tamamıyla arındırılmalıdır.

Makyaj bazını ciltte bırakmanız durumunda tıpkı fondötenden görülen etkiler görülmektedir. Tabii ki bu nasıl kullanmış olmanız ile alakalıdır. Az kullandıysanız akşam temizleme durumuna geçerseniz makyajın pek de zararlı olduğunu görmeyeceksiniz!

Rujla uyumak ve ciltte bırakmak oldukça zararlıdır. Dudak morarmaları, rengin solgunluğu, kuruluk ve çatlaklığın başlıca sebeplerinden bir tanesi rujla uyumaktır. Bunun önüne geçmek için mutlak suretle yatmadan önce rujunuzu temizlemelisiniz.

Maskara! En önemlisi de bu! Çünkü göz çevresinin tamamını ilgi alanına alan bir makyaj türüdür. Temizlenmemesi gibi durumlarda ise bazı zorluk ve sıkıntılar yaşama durumu söz konusudur. Bu sebepten dolayı mutlak suretle temizlenmesi ve ciltten arındırılması gerekmektedir. Kıl köklerini tıkar, gözün hava almasını engeller ve sonu enfeksiyona kadar gider!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.