Hava Durumu

LYS'ye gireceklere müjde! O silgiler değişti

Silmeyen silgiler değişiyor. 12 Mart'ta yapılan YGS sınavında öğrencileri endişelendiren silmeyen silgiler, LYS'de kullanılmayacak.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2017 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2017 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
LYS'ye gireceklere müjde! O silgiler değişti

12 Mart'ta yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'ndan (YGS) sonra silgi ile ilgili ÖSYM birçok kişi tarafından eleştirilmişti. Öğrencilerin, silginin yeterince silmediği ve iz bıraktığı, optik okuyucunun da iyi silinmemiş bu işaretleri okuyabileceği gibi endişelere kayıtsız kalmayan ÖSYM yetkililer, 10 Haziran'da yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) yeni silgilerin kullanacağını duyurdu.

Habertürk'ten Öznur Karslı'nın haberine göre 'silmeyen silgi konusunu CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer tarafından da Meclis gündemine taşındı. Gelen şikâyeler üzerine YGS'de öğrencileri mağdur eden silginin değiştiği öğrenildi. ÖSYM'nin açtığı yeni ihale sonucu eskisi gibi mavi silgiler alındı ve geçen ay yapılan ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) ve KPSS'de (Kamu Personeli Yerleştirme Sınavı) bu silgilerin kullanıldı. Yeni silgileri test eden ÖSYM yetkilileri, marka ve maliyet konusunda bilgi vermedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.