Hava Durumu

Lösemili Çocuklar Haftası coşkulu başladı

Bursa'da Uluslar arası Lösemili Çocuklar Haftası Atatürk Stadyumu Meydanında büyük bir coşku ile startını verildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Lösemili Çocuklar Haftası coşkulu başladı

Uluslar arası Lösemili Çocuklar Haftası Atatürk Stadyumu Meydanında büyük katılım ile başladı. Birçok gönüllünün stant kurduğu çocukların ve ailelerin katıldığı etkinlikte çocuklar kurulan şişme oyuncaklar ile doyasıya eğlendi. LÖSEV Bursa İl Koordinatörü Füsun Emecan Özcan Bursa Hayat Gazetesine yaptığı açıklamada bu yılın temasının 'Kanser ve Lösemi ile mücadele sen de gönüllü ol' olduğunu ifade etti. Etkinlik, Bursa Büyükşehir Belediyesi bandosunun performansı, kılıç kalkan gösteri ve büyük zumba şovuyla devam etti.

Füsun Emecan Özcan,  haftanın 93 ülkede 187 kanser kuruluşu tarafından hayata geçirildiğini ifade etti. Emecan Özcan, ' Bu etkinliğimiz LÖSEV'in dünyaya deklare ettiği uluslar arası bir etkinlik. "Kanser ve Lösemi ile mücadele sen de gönüllü ol" bu senenin mesajı olarak seçtik. Bu hafta bundan yıllar önce Lösemili çocuklar için herhangi bir hafta kullanılmamasının çocuklar tarafından fark edilmesi ve vakıfta paylaşılması üzerine yönetim kurulumuzun ve vakıf başkanımızın da 'evet dünyada böyle bir hafta yok' demesi ile tüm dünyaya deklare ettik. Şuanda 93 ülkede 187 kanser kuruluşu tarafından eş zamanlı hayata geçirilen bir projedir. Hafta kapsamında 16 farklı ülkeden Ankara'da merkezimize çocuk ve anneler geldi. Onlar Ankara, Nevşehir, Antalya 1 haftalık bir program ve paneller ile ağırlanacak. Bizde Bursa'da tüm Bursa'nın katılımı aileler, gönüllüler, protokol ve basınımız ile bu haftanın açılışını bir şenlikle taçlandırıyoruz' şeklinde konuştu.   

NEGATİF ALGIYI KIRIYORUZ

Emecan Özcan, hafta boyunca çeşitli etkinliklerin yapılacağını belirtirken kanser hastalığının toplum üzerindeki negatif algısını yıkmak için savaştıklarını ifade etti. Emecan Özcan 'Hafta boyunca hastanelerimizde çocuklarımızı ziyaret edeceğiz. Şehrimizin büyükleri ile çocukları ziyaret edeceğiz. Bu hafta boyunca farklı programlarımız var. Haftayı en keyifli en etkin bir şekilde hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu haftanın amacı küresel anlamda kanser hastalığını dayanışma gerektirdiğini anlatıyoruz. Kanserin toplum üzerinde negatif algısını da yıkmak istiyoruz. Çünkü birebir ve doğru tedavilerle negatif algıyı yıkarak bu hastalık ile gerekli şekilde ilgilenilirse yüzde yüz tedavinin mümkün olduğunu anlatmaya çalıştığımız bir hafta" dedi.  

30 BİN GÖNÜLLÜ

Bursa'da gönüllü sayısındaki arıtışı söyleyen Emecan Özcan, Bursalı gönüllülerin aktif olarak çalıştıklarını ifade etti. Füsun Emecan Özcan, 'Biz ilk geldiğimizde yani 2011'in ilk haftalarında buradaki gönüllü sayımız yedi yüzlerdeydi. Şimdi 30 bine yaklaştık. Çok aktif gönüllülerimiz var. Bu aktif gönüllüler bize burada gördüğünüz etkinlikler gibi Bursa olarak yıl içerisinde yaptığımız tüm etkinliklerde bir LÖSEV çalışanı kadar etkili çalışıyorlar' ifadelerini kullandı.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.