Hava Durumu

LÖDER Konukevi kanser tedavisinde yanınızda

Hayırsever iş adamı Sabahattin Gazioğlu destekleriyle yapılan Rahime Gazioğlu Bursa Lösemili Çocuklar Hasta Konukevi, 9 yılda 60.000'den fazla hasta yakını ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2021 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2021 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
LÖDER Konukevi kanser tedavisinde yanınızda

İhtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olmaya çalışan Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği ( BURSA LÖDER), konukevinde gelir durumunu belgeleyerek ihtiyacı olduğunu gösteren konuklardan, 3 öğün yemek dahil konaklama ücreti de almıyor.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bilim Dalı'nda uzun süreli tedavisi olan çocuk hastalıklarında,  özellikle Bursa dışından gelen hasta ve yakınlarının, sağlıklı, hijyenik ve güvenli bir ortamda barınacak yere ihtiyaç duyulması üzerine harekete geçen LÖDER, Sabahattin Gazioğlu destekleriyle Konukevini 12 Nisan 2011 tarihinde hasta ve yakınlarının hizmetine sundu. 

Çocuk hastaları dışında, son 6-7 yıldan bu yana Bursa içerisinde diğer tüm hastanelerde tedavi gören erişkin hasta ve yakınları için de konukevi kapılarını açık tutuyor. 

Hasta Konukevi, Nilüfer İlçesi Görükle semtinde, 18 oda ve 55 yatak kapasiteli; yemek, dinlenme, kütüphane, mescit ve oyun oda alanları ile konferans salonuna sahip, hastaların ve yakınlarının huzur ve güvenle kaldıkları bir kompleks.  Açılışından bu güne kadar 60.000'den fazla hasta ve ailesine bağışçılar desteği ile ev sahipliği yapmış olan konukevinde, Covid-19 pandemisi süresince de hijyen kurallarına yüksek oranda dikkat edilerek, hizmet verilmektedir.

Konukevinde tüm hizmetler bağışçıların katkıları ile sağlanmaktadır. Özellikle hastalık döneminde verilen her destek yeni bir sevinç ve umut kaynağıdır.

"27 yıldır Bursa Uludağ Üniversitesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji bölümlerini destekleyen, hastalara ve ailelerine maddi, manevi ve sosyal destek sağlamak, daha iyi koşullarda tedavi olabilmeleri için projeler üretmek  ve toplumu çocukluk çağı kanserleri ile ilgili doğru bilgilendirmek  amacıyla kurulan LÖDER,in başkanlığını Prof. Dr. Adalet Güneş sürdürmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.