Hava Durumu

Liseye girişte yeni sistem!

Liseye girişte yeni sistem: 135 dakikada 90 soru sorulacak. Sadece 8. sınıftan soru sorulacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2017 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2017 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Liseye girişte yeni sistem!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, liseye girişte uygulanacak yeni sistemde 8'inci sınıftan soru sorulacağını belirterek, sınavın tek oturumda yapılacağını ve 90 soru için 135 dakika süre verileceğini açıkladı. Yılmaz, yeni sistemde sadece 8'inci sınıftan soru sorulacağını belirterek, "Üniversite için soru sayısı artınca, biz de artırdık. 20 fen, 20 matematik, 20 Türkçe, 10 inkılâp tarihi, 10 din kültürü ve ahlak bilgisi, 10 da yabancı dilden soracağız" ifadelerini kullandı. Etüt merkezlerinin çoğaldığı, okul dışı kaynaklara öğrencilerin yönlendirildiği şikâyetleri gelince sınavın baskısını zorunlu olmaktan çıkardıklarını anlatan Yılmaz, "Yüzde 90 öğrencimiz kendi adresine dayalı, bölgesindeki okullara kaydedilecek. İsteyen öğrenci sınava girecek. Ancak öğrenci sayısı yüzde 10'a tekabül eden bir grubu sınavla öğrenci alan okullar statüsüne getireceğiz" açıklamasında bulundu.

 "AÇIK UÇLU SORU OLMAYACAK"

Daha önce açık uçlu sorunun daha doğru olacağını ifade ettiklerini hatırlatan Yılmaz, "Açık uçlu soru olmayacak. Ancak toplumda şöyle bir algı var, bunun değerlendirmesini objektif olarak yapabilmek mümkün değil. Dolayısıyla yeni bir tartışmaya yol açmamak için açık uçlu soru sormamayı kararlaştırdık" açıklamasında bulundu. Sahte adres kayıtlarının çok önemli olmayacağını düşündüklerini kaydeden Yılmaz, "Bu sadece sosyal medyada var ama vatandaşın gündeminde yoktur. İkametgâh değiştiyse okul da değişecek. Bu sınava girerken hiçbir ücret almayacağız. Sınav ücretsiz olacak" açıklamasında bulundu.

 "20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI

20 bin öğretmen atamak için Şubat'ta duyuruya çıkacaklarını bildiren Yılmaz, "Engelli öğretmenlerle ilgili bizden önceki dönemde bin 500 engelli öğretmen atanabilmişken, bizim dönemimizde bunun 4 katı kadar atandı. En son Başbakanımız Öğretmenler Günü'nde Çankaya Köşkü'ndeki konuşmasında 500'e yakın engelli öğretmenin atamasının yapılacağını duyurdu. Biz de çalışmamızı yapıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.