Hava Durumu

Lezzetli çilek seçmenin 5 püf noktası

Evet, yanlış duymadınız çileği seçerken de bazı püf noktaları var. Bu haber, bu yaz da şöyle lezzetli çilek yiyemedim diyenler için.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2017 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2017 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Lezzetli çilek seçmenin 5 püf noktası

Pazarlarda, marketlerde iri ve parlak çilekleri alıp, evde tatsız ve hemen bozulan bir meyveyle karşılaşmayan yoktur. Oysa bu yararlı ve bir o kadar lezzetli çilek seçmenin de yolları var.

1. Koku

Her şeyden önce, çilek alırken kokuya dikkat etmeniz gerekir.İyi çileğin, güçlü bir aroması vardır. Eğer koku zayıfsa, muhtemelen kimyasal katkılı bir şekilde yetiştirildi.

2. Renk

Çileklerin parlak kırmızı bir rengi olmalıdır. Koyu kırmızı olanlar tercih edilmemeli, çünkü suni olarak renklendirildiği anlamına gelir. Yeşil çilekler ise henüz olgunlaşmadıkları için onları almayın.

3. Şekil ve ebat

Çileklerin şekil ve büyüklüğü, türüne bağlıdır ancak çok büyük çilekleri almayın.Büyük meyvelerin içerisine su doldurularak hacim verilmiş olabilir. Hasarlı çilekleri de almayın çünkü kısa bir süre sonra çürüyeceği anlamına gelir.

4. Yapraklar

Çileğin kökündeki yapraklar, kalitesiyle ilgili çok şey söyler. Öncelikle orda olmalılar. Yapraksı çilekleri almayın. Çok kısa sürede bozulacaklardır. Eğer yapraklar kuru ve sarıysa, bu da çileklerin ömrü tükenmek üzere demektir. Yapraklarla çilek arasında boşluk varsa o çilek muhtemelen tatlıdır.

5. Tohumlar

Bu tavsiyenin bilimsel bir dayanağı yok ancak çileğin üzerindeki tohumlar ne kadar aralıklı ve derinde olursa, daha tatlı bir çilekle karşı karşıyasınız demektir. Denemeye değer!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.