Hava Durumu

Lavanta bahçesi resmen ziyaretçi akınına uğradı

Edirne'de kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen "Lavanta Tarla Günleri" etkinliğinin sona ermesiyle tel örgülerle kapatılan lavanta bahçesi vatandaşların akınına uğruyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2018 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2018 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Lavanta bahçesi resmen ziyaretçi akınına uğradı

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği  iş birliğinde düzenlenen "Edirne Lavanta Tarla Günleri" etkinliği sona erdi.

Etkinlik kapsamında yüzlerce kişi boyalı bisikletler, sandalye,  talika, çerçeve gibi objelerin de bırakıldığı tarlalarda fotoğraf çektirmek için  adeta birbiriyle yarıştı.

Dört gün süren etkinliğin sona ermesiyle lavanta tarlasının kapısı  kilitlenerek ziyarete kapatıldı. Bayram süresince çok sayıda yerli ve yabancı turistin de misafirlik  ettiği kentte lavanta tarlasında fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar tarlanın  önüne gelerek bir süre içeri girmek için çözüm aradı.

Kapının kapalı olduğunu görünce bazıları tellerin üstünden bazıları da  tel örgüleri aşarak tarlaya girip fotoğraf çektirdi.

Bayramda evlilik hazırlığı yapan çiftler de çok sayıda yerli ve  yabancı turist gibi  fotoğraf çekimleri için lavanta tarlasını tercih etti.

"LAVANTA SEVGİSİ ENGEL TANIMADI"

Bayram tatilini Edirne'de geçiren Serdar Pınar, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, bayram tatilini geçirmek için eşi ve çocuklarıyla birlikte  İstanbul'dan Edirne'ye gezmeye geldiğini anlattı.

Edirne'nin tarihi ve kültürel dokusundan çok etkilendiklerini anlatan  Pınar, "İstanbul'da eşimle birlikte öğretmenim. Bayram tatili için Edirne'yi  seçtik ve çok da memnun kaldık.  Tarihi camiler, hanları gezdik. Buradan geçerken  lavanta tarlasını gördük, herkes fotoğraf çektiriyordu, eşim de isteyince biz de  durup çektirdik. Baştan tarla kapalı ve tellerin arasından girmeye çekindik,  sonra herkesin girdiğini görünce biz de girdik. Zarar vermeden dikkatli bir  şekilde fotoğraf çekmeye çalıştık. Lavanta sevgisi engel tanımıyor." dedi.

Tarlada fotoğraf çektiren vatandaşlardan Ahmet Özgüven ise tarlanın  sadece 3-4 gün değil yaz ayları boyunca sürekli açık olması gerektiğini söyledi.

Fotoğraf tutkusu ve lavanta aşkının engel tanımadığını burada  gördüğünü anlatan Özgüven, "Gördüğünüz gibi tarlanın demir kapısı kilitli  olmasına rağmen herkes bir şekilde engelleri aşarak fotoğraf çektirdi. Burası  gerçekten çok güzel bir yer. Ben yetkililere böyle bir yeri kente kazandırdıkları  için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.