Hava Durumu

Kuyumcular sezondan umutlu

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte vatandaşın gözü altın piyasasındaki son durumlarda. Ramazan ayının bitişiyle hareketlenen kuyumcular satışların normal seyrinde olduğunu söylerken, ilerleyen zamanlarda işlerin daha iyi olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2018 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2018 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kuyumcular sezondan umutlu

"EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÇEYREK ALTIN"

Fiyatlarda düşüşü beklediklerini söyleyen kuyumcu Orhan Boran, "Fiyatlarımız biraz yüksek ve düşmesini bekliyoruz. Talebe az diyemiyorum çünkü Ramazan ayı sonrasında bu durum bize iyi geliyor. Bu fiyat artışı dış politikadan veya siyasetten kaynaklanıyor olabilir. Zamanla fiyatların düşeceğine ve daha fazla altın satışı gerçekleştireceğimize inanıyorum. Düğüncülerimiz genellikle set ve bilezik tercih ediyor. Ama yatırım yapmak isteyen müşterilerimiz genellikle çeyrek altın ve gram altın satın alıyor. Bunların arasında en çok tercih edilen çeyrek altın" diye konuştu.

"FİYATLARIN DÜŞMESİNİ BEKLEMEYİN"

Ramazan ayının hemen ardından seçime gidileceği halde satışların beklenenin üzerinde olduğunu belirten kuyumcular odası başkanı İsa Altıkardeş, "Satışların seçimden sonra daha iyi olabileceğini düşünüyorduk fakat şu an da gayet iyi durumda. Düğünler 12 aya yayıldığı için yaz sezonunu artık düğün sezonu diye adlandırmıyoruz. 12 ay boyunca iş var, yaz sezonunda yüzde 30 oranında artışımız oluyor. Şu an altın fiyatlarının yüksek olmasından dolayı yatırım için altın alan vatandaşlarımızın sayısı düştü. Ama düğün sezonu ve takıyı değerlendirecek olursak bunlarda biraz daha butiksel ve küçük parçalar tercih edilir oldu. Vatandaşlarımız fiyatların düşmesini beklemesin, bu fiyatlar artık daha aşağıya inmez. Bir yatırımcı olarak düşünmesinler, dünyada 2 şeyde değişiklik olmaz biri altın diğeri toprak" açıklamalarında bulundu.

"HERKES SEÇİMİ BEKLİYOR"

Seçim öncesi olduğu için insanların altın alışverişinde tedirgin olduğunu aktaran Hüseyin Sevim, "Vatandaş altın fiyatlarının seçimden sonra değişeceğini düşündüğü için bu süreçte alım gerçekleştirmiyor. Kolye gibi küçük parçaların satışında bir sıkıntı olmuyor onlar hala gidiyor. Büyük parçaların alımı için şu an herkes seçimi bekliyor. Bu haftayı atlattıktan sonra daha iyi olacağını düşünüyorum. Genel anlamda bakacak olursak, yatırım için bilezik ve cumhuriyet altınına talep oluyor. Biz vatandaşımıza uzun vadede bileziği öneriyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.