Hava Durumu

Kurtulmuş: Erken seçimi gerektirecek sebep yok

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, erken seçim tartışmalarına ilişkin, ''Türkiye'nin bugünkü siyasi şartları içerisinde hiçbir şekilde erken seçimi gerektirecek rasyonel bir sebep yoktur'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2020 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2020 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kurtulmuş: Erken seçimi gerektirecek sebep yok

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erken seçim tartışmasıyla ilgili yöneltilen soruya Kurtulmuş şu yanıtı verdi: "Türkiye seçim genel seçim cumhurbaşkanlığı seçimi 2023 belediye 2024 yılında yapılacak. Meselemiz Türkiye'yi 2023'e daha güçlü götürebilmektir. Türkiye'nin bugünkü siyasi şartları içerisinde hiçbir şekilde erken seçimi gerektirecek rasyonel bir sebep yoktur."

'HAFTER'E YAKINLAŞ

MESAJI VERİLDİ'

Kurtulmuş, Berlin'deki Libya Konferansı'yla darbeci general Halife Hafter'e ''merkezi hükümetle yakınlaş'' mesajı verildiğini söyledi. Kurtulmuş, "Putin ile birlikte Libya konusunda farklı yerlerde duruyorduk. Putin Hafter'i biz meşru hükümeti destekliyorduk. Libya'da çözüm bulunması için bir adım atılması noktasında ortak noktaya gelindi. Hafter'e dur bakalım sen Libya'nın her tarafına hakim olamazsın mesajı verildi. Hafter'e dur ve merkezi hükümetle yakınlaş mesajı verilmiştir. Somut bir sonuç alınamasa da önemli bir adımdır." diye konuştu.

'MECLİS'İN DEĞİL

SAVCILARIN GÖREVİ'

FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmasıyla ilgili CHP'nin ''Meclis Araştırması kurulsun'' önerisine karşı çıkarak "Bu Meclis'in değil savcılıkların görevidir" diye konuşan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tartışmayı gündeme getirmesini de "Kayda değer bir dikkat çekme" olarak değerlendirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.