Hava Durumu

Kurtulan, hizmetlerini siyasilere anlattı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, çeşitli siyasi partilerde geçmiş dönemlerde görev yapanlara yatırımları gezdirdi.  Başkan Kurtulan, muhtarlar, oda ve kooperatif başkanlarının ardından siyasi parti temsilcileri ile Suuçtu Tabiat Parkı'nda kahvaltıda bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kurtulan, hizmetlerini siyasilere anlattı

Programa eski belediye başkanlarından Onur Göksu'nun yanı sıra AK Parti, CHP, MHP, DP, DYP, ANAP, BBP, SP, DSP, HEPAR ve GENÇ Parti'de daha önce görev alan 30'a yakın siyasetçi katıldı. Suuçtu Şelalesi'nin son durumuyla ilgili bilgi veren Kurtulan, artık milli park statüsüne geçen bölgeyi 29 yıllığına devraldıklarını, burada yapılan bütün düzenlemeleri Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün tescilli planlarıyla hayata geçirdiklerini kaydetti. 37 dönümlük bir alan üzerine kurulan Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri'nin ise ilçenin prestij projesi olduğuna dikkat çeken Kurtulan şöyle konuştu: "Geçmişte çeşitli sebeplerle bu bitirilemedi. Biz buna takılı kalmadık ve göreve geldiğimiz günden beri bu projeyle yakından ilgilendik. Daha sonra bu alan bize devrolduğunda Gençlik ve Spor Bakanlığı'na giderek, bölgenin Mustafakemalpaşa'ya bir yaşam merkezi olarak kazandırılması noktasında girişimlerimiz oldu. Şehrin en özel yerinde yıllarca atıl kalan bu bölge, yeni nesil tesislerle buluşuyor."

YÜZDE 60 KAYIP VAR

Altyapı, çevre ve su iletim hatlarında yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Sadi Kurtulan, atık su arıtma tesislerinin yapımında sona yaklaşıldığını, günlük 80 ton evsel atığında bir yıl önce hizmete alınan aktarma istasyonu ile Bursa'ya nakledildiğini dile getirdi. Kurtulan, "Belediyecilik demek altyapı demek, sosyal hayatın yaşanılır kılınması demek. Su cenneti olan bölgemizde maalesef iletim hatlarının eskimiş olmasından dolayı yüzde 60 dolayında kayıp var. Söğütalan'daki suyu Keltaş'a getirdik. Bostandere'den de getiriyoruz. Kara Dere grubu su iletim hatlarının düzeltilmesi için de yoğun bir çalışma sürdürülüyor. 10 ve 5 bin tonluk su depolarının imalatı bu yıl içinde tamamlanacak. Artık su içinde susuzluk çekmeyeceğiz. Atık su arıtıma tesisleri de Mustafakemalpaşa için bir ilk olacak. 150 bin nüfusa göre planlanan tesisler 6 havuzlu olarak son teknoloji ile donatılıyor. Yağmur suyu ve kanalizasyon atıkları burada arıtılacak. Kırsalda da altyapı hizmetleri paket tesisler aracılığın ile gerçekleştirilecek. Ulaşım konusunda da köprü projemizin yapımı başladı. Önümüzdeki yıl hizmete alınacak 3. köprü ile ağır tonajlı araçlar şehrin içine girmeyecek" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.