Hava Durumu

Kredi alırken yapmamanız gereken 5 hata

Bankalardan kredi almak eskiye oranla artık çok daha basit. Basit diye her aklımıza geldiğinde kredi mi çekmeliyiz, kesinlikle hayır. Kredi başvurusu yapmadan önce herkesin durup düşünmesi gereken belli noktalar var.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2017 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2017 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kredi alırken yapmamanız gereken 5 hata

Peki kredi çekerken nelere dikkat etmeliyiz?

1-       GERÇEKTEN İHTİYACINIZ VAR MI?

Krediyi neden çekiyorsunuz? Bu krediyi çektikten sonra yapacağınız harcama sizin için bir ihtiyaç mı yoksa istek mi? İlk olarak cevap vermeniz gereken sorular bunlar. İhtiyacınız olan parayı banka kredisi dışında bir kaynaktan elde edemiyorsanız ve bu nakit gerçekten gerekliyse krediye başvurabilirsiniz.

2-       MİKTAR

Sizin 10.000 krediye ihtiyacınız varsa 20.000 kredi çekmemeye özen gösterin. Gereksiz borçlanma sizin üzerinizde baskı oluşturup zor günler geçirmenize sebep olabilir. Gerçekten ihtiyacınız olan miktarda kredi çekin ve gereksiz borçlanmayın. Ve bu çektiğiniz krediyi de kredi çekme amacınıza uygun kullanın.

3-       VADE

Vade konusu en az ihtiyaç duyduğunuz rakam kadar önemli. İhtiyacınız kısa zamanlı ama ödemeleriniz uzun vadeliyse bir noktadan sonra psikolojik yorgunluk hissedebiliyorsunuz. Bütçeniz buna elverişli ise kısa vadede borcunuzu kapatmaya bakın. Ayrıca kısa vadeli kredilerin oranları genelde daha düşük olur, bu avantajdan da faydalanın.

4-       AYLIK ÖDEME MİKTARI

Krediyi almadan önce bir ödeme planı yapın ve krediyi nasıl ödeyeceğinizi yazın. Kredi ödemelerinde gecikmeye düşmemek için aylık gelirinizi ve vade süresini bu plana dahil edin. Aylık geliriniz 3 bin ise aylık kredi ödemeniz 2 bin olmasın. Kredi sizi rahatlatırken ödemeleri sizin huzurunuzu bozmasın.

5-       KREDİYİ ALIRKEN KAZANIN

İlk gördüğünüz bankadan kredi almayın, biraz araştırma yapın. Bankaların hepsi aynı faiz oranını sunmuyor. Tek tek banka banka gezip faiz oranlarını öğrenmek de oldukça vakit alan bir iş. Hem siz o bankayı gezerken diğer bankanın faiz oranı da sabit kalmıyor. Bu nedenle online bir kredi karşılaştırma sitesinden bankaların güncel faiz oranlarını karşılaştırmak işinizi kolaylaştıracaktır. Nasıl ki bir ürünü satın alırken fiyatını iyi araştırıyorsanız, krediyi çekerken de iyi araştırmaya özen gösterin. Kredi faiz oranlarını, vadeleri, dosya masraflarını, sigorta ücretlerini yani aklınıza gelen tüm detayları iyice araştırın ve kredi başvurunuzu bu araştırmalar sonrası yapın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.