Hava Durumu

'Koronavirüs' motor kuryeleri 'hızlandırdı'

Türkiye'de de koronavirüs görülmesi ile önlemlerini artıranlar, kalabalık alanlardan kaçınmak için alışverişlerini internet üzerinden yapmaya başladı. Bu da motosikletli kuryelerin mesaisi arttırdı.Bursalılar gıda ve temizlik gibi birçok alışverişini internetten yapıyor. Kentteki kuryeler, virüsten önceki zamanlara oranla daha fazla saat mesai yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2020 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2020 06:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
'Koronavirüs' motor kuryeleri 'hızlandırdı'

Ali KAMUR

Koronavirüsün Türkiye'de de görülmesinin ardından gerek yetkililerin açıklamaları, gerekse vatandaşın kendince aldığı önlemler arttı. Yetkililer kamuya açık alanları dezenfekte ederken, halk da uzmanların önerileri doğrultusunda maske ve eldiven kullanmaya, çantalarında kolonya ve dezenfektan taşımaya başladı. Önlemlerin yanı sıra kamuya açık ve kalabalık alanlarda bulunmak istemeyen vatandaşlar, internet üzerinden online alışverişe geçti. İnternetten siparişler artınca motorlu kuryelerin de mesaisi normal saatlerin üzerine çıkarak arttı.

Fatih Saylık

HİÇ KİMSE ELDEN PARA ALIŞVERİŞİ YAPMAK İSTEMİYOR

Bursa'da motosikletli kuryelik yapan Fatih Saylık, "Kurye hizmeti veren personel çok yoğun günler yaşıyorlar. Market alışverişleri de dahil tüm ihtiyaçlarını internet üzerinden gideriyorlar. Halkımız virüs korkusuyla evlerinde yemek yapmayı tercih ediyor. Yemek siparişlerinden çok mutfak ihtiyaçlarında artış görüyoruz. Siparişleri teslimata gittiğimizde insanlar nakit para alışverişi yapmak istemiyor. Bu yüzden online yada temassız ödemeli alışverişleri tercih ediyor" ifadelerini kullandı.

Gökhan Şentürk

KURYELER OLARAK FAZLA FAZLA MESAİ YAPIYORUZ

En çok siparişin kuru bakliyat ve temel gıda maddeleri gibi market ürünlerinden verildiğini dile getiren motor kurye Gökhan Şentürk, "Vatandaşlar kuru bakliyat, gıda maddeleri ve temel ihtiyaç malzemelerini stoklamaya başladı. İnsanları öyle bir korku sardı ki ihtiyacı olsa da olmasa da almaya başladılar. Peçete, ıslak mendil, kolonyayı çok fazlasıyla alıyorlar. Kolonya kara borsaya düşmüş gibi bir satış patlaması yaşıyor. Virüs öncesiyle karşılaştırdığımızda yaklaşık 3-5 saat fazla mesai yapma durumunda kalıyoruz. Bir kurye günde 15-20 paket taşıyorsa şu anda bu 55-60 paketin üstüne çıktı. Sokaklarda insan da azaldı ve bütün yük bizlerin omzuna kaldı" diye konuştu.

Niyazi Şahin

BİZLERDE TEMASTAN KAÇINIYORUZ VE KORKUYORUZ

Motor kuryelerden Niyazi Şahin'de koronavirüs korkusunun birçok davranışı da etkilediğini belirterek, "Müşterilerin siparişlerini teslim etmek için yanlarına gidiyoruz. Eskiden onlarla nakit para alışverişi yapabiliyorken, yakın temas halindeyken şimdi ise bizlerde onlar kadar tedirginiz. Ürünleri teslim ederken mümkün olduğunca bir şeye dokunmamaya çalışıyoruz. Özellikle POS makinesi hem bizim hem de müşterilerimizin el temasına maruz kalıyor. Birçok müşterimiz ya online olarak ödemesini yapıyor yada temassız özellikli kartıyla uzaktan ödemesini gerçekleştiriyor. Bu özellikleri kullanmayan müşterilerde ise pos cihazını kullandıktan sonra ıslak mendil ya da dezenfektanla temizlemeye başladık" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.