Hava Durumu

Konyaspor: 4 - Galatasaray: 3

Süper Lig'de geçen haftayı Antalyaspor beraberliğiyle geçiren Galatasaray, İH Konyaspor deplasmanından puansız ayrıldı. İkinci yarısı tartışmalı geçen maçı ev sahibi ekip 4-3 kazandı. Maçta 2 penaltı kararı çıktı. Konyaspor teknik patronu İsmail Kartal, kırmızı kartla atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2021 21:06
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2021 21:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Konyaspor: 4 - Galatasaray: 3

İki takımın da defens güvenliğini ön planda tutarak başladığı maçın ilk 35 dakikası vasatın üzerine çıkamadı. Galatasaray defansta zaman zaman hata yaparken; Emre Akbaba ve Belhanda gibi isimler de etkisiz kaldı.

Diagne, 38. dakikada boş kaleye atamadı; dönen top Konyaspor golü oldu. Daci'nin ceza sahası içindeki vuruşunda top ağlarla buluştu. Yan hakem önce ofsayt bayrağını kaldırdı, VAR incelemesi sonrasında hakem orta noktayı gösterdi. 

44'te Diagne, net bir fırsattan yararlanamadı; hakem, 45'te Konyaspor lehine penaltı noktasını gösterdi. Yardımcı hakem pozisyon öncesi ofsayt olduğunu tespit etti. 

45+3'te ise Galatasaray'ın golü geldi. Sağ kanattan Oğulcan Çağlayan'ın ortaya çıkardığı  topu tamamlayan Diagne, meşun yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve skoru 1-1 yaptı. Galatasaraylı futbolcular gol sonrası Omar'ın formasını gösterdi ve talihsiz bir kaza geçiren takım arkadaşlarını unutmadı. 

İkinci yarı ise hızlı başladı. Henüz 43. saniyede Guilherme'nin soldan ceza sahasına ortasında ön direkte Daci, topa dokundu. Meşin yuvarlak, sağ direğe çarpıp ağlarla buluştu. 

76'da Diagne tekrarlanan penaltıyı gole çevirirken; maça 2-2'lik eşitlik geldi. İsmail Kartal'ın itirazları nedeniyle atıldığı maçın 82. dakikasında Uğur Demirok, penaltıdan Konyaspor'u 3-2 öne geçirdi. 90+2'de Kravets'in golüyle Konyaspor farkı 2'ye çıkardı: 4-2. 

90+4'te Oğulcan Çağlayan'ın golü Galatasaray'ı ümitlendirse de başka gol olmadı ve Konyaspor sahadan 4-3 galip ayrıldı. 

Rakibine tarihinde ilk kez 4 gol atan Konyaspor, bu galibiyetle puanını 22 yaptı, Galatasaray ise 30 puanda kaldı ve maç fazlasıyla liderliğe yükselme şansını kullanamadı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.