Hava Durumu

Konyalılar Tanıtım Günleri'nde buluştu

İstanbul Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde 12-15 Aralık tarihlerinde yapılan Konya Sanayici İş Adamları Derneği (KONSİAD)'nin düzenlediği 5. Konya Tanıtım Günleri'nin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2019 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2019 07:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Konyalılar Tanıtım Günleri'nde buluştu

Ali KAMUR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ilk Çevre Bakanı Ali Talip Özdemir, Konya milletvekilleri Leyla Şahin Usta, Ahmet Sorgun, Abdullah Ağralı, Orhan Erdem ve Hacı Ahmet Özdemir, İstanbul vali yardımcıları Mehmet Ali Özyigit ve Hülya Kaya ile Konya ilçe belediye başkanlarının katıldığı programda konuşan KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik, "Gün geçtikçe çıtasını yükselten KONSİAD'ımız şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Konya olmak üzere beş şehrimizde faaliyetlerini sürdürmektedir. KONSİAD'a üye olmak için bir çok şehrimizden teklifler almaktayız. Bunları değerlendirip sayımızı çoğaltma ve uluslararası düzeye taşıma gayreti içindeyiz. Amacımız; KONSİAD'ımıza üye sanayici iş adamlarımızı yurt içi ve yurt dışındaki pazarlarda ithalat ve ihracat alanlarını genişletmek dış pazarlarda yer almalarını sağlamaktır. Avrupa ülkelerinden de teklif alan KONSİAD'ımız birçok ülkede görüşmelerini sürdürmektedir. Seneye buraya birçok Avrupa ülkesinin sanayici iş adamlarını da davet edeceğiz"ifadelerini kullandı.

Televizyon yapımcısı Aslan Mustafa'nın sunumunu yaptığı açılışta ayrıca semazen gösterileri ve halk oyunları da sergilendi.  Yerel sanatçıların da sahne aldığı Konya Tanıtım Günleri bugün sona erecek. Konya'nın kültürel değerlerinin sergilendiği etkinlikte yöresel ürünler ve lezzetlerin de satışı yapıldı.

BURSA VE YALOVA EL ELE TANITIMA KATILDI

İstanbul Konya Tanıtım Günleri'ne; Yalova Konyalılar Kültür Sanat Turizm ve Eğitim Derneği Başkanı Cemal Bilici ile yönetimi, Konya ve Karaman Yöresi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakkı Sarıtaş ve yönetimi, Bursa'nın en yeni Konya derneği olan Bursa Konyalılar Yöresi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ve Yönetimi'nde yer alan Hakkı Arıcı, Halim Tarıkurt ile Mustafa Tanıtan da katıldı.

BOZKURT: GÖNÜL İŞİNE KATKIDA BULUNUYORUZ

Bursa Konyalılar Yöresi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Musa Bozkurt yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Dernekçiliğin bir gönül işi olduğu bilinci ile hareket ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dernekçilik ciddi bir sorumluluk bilinci, çalışkanlık ve özveri gerektirir. Bir derneği diğer derneklerden farklı kılan derneğin çalışmalarıdır. Hakikatler önce hayalle başlar. Hayal gücüne sahip olmak, bilgi sahibi olmaktan daha önemli. Hayallerimizi zenginleştirelim. Başardığımız her konu için bizlere değer verirseniz üstün moral ile yeni başarıları birlikte yaşamaya devam eder, olmamız gereken yere kadar yükselebiliriz. Onun için önemli olduğumuzu hissettirin bizlere. İstemek, değişimin ilk şartıdır. Her şeye rağmen isteklendirip yüreklendirin bizleri. İnsanlar diğer insanlarla aralarına ya duvar örüyor ya köprü kuruyor. Bizler, köprü kuranlardan olmak istiyoruz. İletişim becerilerimizi geliştirip, pekiştirmek istiyoruz" dedi.

HABERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.