Hava Durumu

Komşu yanıyor! Başkonsolosluğu ateşe verdiler...

Irak'ta devam eden hükümet karşıtı protestolarda gösteriler sırasında İran Başkonsolosluğu binası ateşe verildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2019 23:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2019 23:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Komşu yanıyor! Başkonsolosluğu ateşe verdiler...

Irak'ta 1 Ekimde başlayan hükümet karşıtı protestolar ülke genelinde devam ediyor. Necef şehrindeki İran Konsolosluğu binası önünde toplanan eylemcilere, polis müdahale etti. Yerel medya, polisin müdahalesi sonucu 80 kişinin yaralandığını duyurdu.

Olayların büyümesi üzerine Necef Operasyonlar Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, tüm kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi. Yasağın ne kadar süreceğine dair bilgi verilmedi.

Öte yandan başkent Bağdat'ın yanı sıra güneydeki Musenna, Kadisiye ve Zikar vilayetlerinde de göstericilerle güvenlik güçleri arasında arbede yaşandığı ve onlarca göstericinin yaralandığı bildirildi. Kadisiye'de yarın resmi tatil ilan edildi.

Bugün başkent Bağdat'ta düzenlenen protestolarda da güvenlik güçlerinin müdahalesinde 2 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

KERBELA'DAKİ İRAN KONSOLOSLUĞUNA DA SALDIRMIŞLARDI

4 Kasım'da Iraklı protestocular, Kerbela kentinde bulunan İran Konsolosluğuna saldırdı. Sosyal medyada yer alan görüntülerde protestocuların konsolosluğun arka bahçesini ele geçirdikleri ve İran bayrağını indirerek Irak bayrağı astıkları görüldü. Eylemcilerin konsolosluk binasına taşlar attığı ve ateş yaktıkları görülen eylemlerde, göstericilerin binaya girmedikleri belirtilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.