Hava Durumu

Kırtasiyeciden örnek uygulama!

Şanlıurfa'da kırtasiye dükkanı işleten bir şahıs, kitap okumaya teşvik etmek amacıyla 'kiralık roman' projesini hayata geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2018 20:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2018 20:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kırtasiyeciden örnek uygulama!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir kırtasiyeci, kitap okumayı teşvik etmek amacıyla örnek bir uygulama olan kiralık roman projesini hayata geçirdi.

Kırtasiyeci Halil Karaca, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, okuma alışkanlığının geliştirilmesi için bir hafta önce kiralık roman uygulaması başlattığını anlattı.

Kitap fiyatlarının oldukça yüksek olduğunu ifade eden Karaca, Türkiye'de kitap okuma oranı gün geçtikçe düştüğünü, en azından Siverek'te bunun önüne geçebilmek için böyle bir uygulama yaptığını aktardı. Raflarda binden fazla roman olduğuna işaret eden Karaca, amacının gençlere daha çok kitap okumasını sağlamak olduğunu ve bugüne dek 25 kişinin başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Karaca, sembolik bir rakam olarak aylık 4 lira kira ücreti belirlediklerini ifade ederek, öğrencilerin ve gençlerin bu fiyattaki kiralık roman uygulamasıyla istedikleri kadar kitap okuyabileceklerini dile getirdi. 

Kitapsever Fatih Ayata da uygulamanın çok güzel ve yerinde olduğunun altını çizerek, kiralık roman uygulamasının maddi olarak herkesin beğeneceği bir proje olduğunu, öğrencilerin her zaman kitap almak için para bulamayabildiğini ve cüzi bir para karşılığında istediğin kadar kitap alabildiğini söyledi.

Orhan Yanıkdağ ise Siverek ilçesinde kitap okuma alışkanlığının çok düşük düzeyde olduğunu, kiralık roman uygulamasının bu oranı artıracağına inandığını belirtti.

BİR BAŞKA PROJE DE AMASYA'DAN

Amasya Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden Doktor Öğretim Üyesi Okan Murat Dede, her hafta sonu çocuklar okusun diye kitaplarını evinin bahçe duvarına taşıyor.

Amasya Ellibeşevler Mahallesi'nde ikamet eden akademisyen Dede, cumartesi günlerini mahallesindeki çocuklara ayırıyor. Evinde bulunan çocuk kitaplarını sokağa taşıyan Okan Murat Dede, kitapları apartmanının önündeki bahçe duvarına diziyor. Çocuklar da diledikleri kitabı okuyup geri getirmek şartıyla alıyor.

Dede, zaman zaman etrafında toplanan çocuklara masallar da okuyor. Çocuklarla sohbet edip, okudukları kitaptan sorular yöneltiyor.

Evli ve 1 çocuk babası olan Okan Murat Dede, çocukların içinde bulunduğumuz teknoloji çağında kitaplardan çok uzak kaldıklarını ve en azından kendi çevresindeki çocukların kitaplarla bağının kopmaması için böyle bir gayret içerisinde bulunduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.