Hava Durumu

Kırmızı kart!

İsmi CHP'li muhaliflerin arasında geçtiği söylenen Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın, Muharrem İnce'ye destek vermediğini açıklaması, değişim isteyen parti tabanında tepkiyle karşılandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2018 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2018 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kırmızı kart!

Bilal KAYAALTI/ Elif KUŞ

Değişimden yana olduğunu her seferinde dilinden düşürmeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcıları, 24 Haziran seçiminin ardından partisinin üzerinde oy alan Muharrem İnce'ye kurultay delegelerinin iki günde 466 imza vermesi bu sayının dün itibariyle 526'ya çıkmasının şaşkınlığını yaşıyorlar. İktidar partisini değişimden ve anti demokratik tutum gösterdiği için sürekli eleştiren CHP Bursa milletvekili Orhan Sarıbal'ın da seçimde büyük bir hezimet yaşayan Kılıçdaroğlu'nun yanında saf tutması CHP Bursa tabanının tepkisine neden oldu.

SARIBAL RAHATSIZ OLDU, AÇIKLAMA YAPTI

Gerek sosyal medya da gerekse çıkan haberlerde ismi kurultay isteyenler arasında geçen CHP Bursa milletvekili Orhan Sarıbal,  "Gelecek İçin Biz" adına yapılan Kurultay çağrısında adının geçmesinden rahatsız olduğunu açıklamasının ardından, Bursalı CHP'liler tarafından kara listeye alındı, büyük tepki gördü. Sarıbal'ı küçük olsun bizim olsun anlayışına teslim olmakla suçlayan Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül veren taban, "Sarıbal bizi hayal kırıklığına uğrattı. Değişen dünya diye avazı çıktığı kadar bağıranlar, Türkiye aydınlık günler görecek diye açıklamalar yapan, oy verdiğimiz, TBMM'ye gönderdiğimiz Orhan Sarıbal, karanlıktan yana tavır sergilemiş ve bizleri üzmüştür" diye tepkilerini dile getiriyorlar. Hatırlanacağı gibi CHP sözcüsü Bülent Tezcan, olağanüstü kurultayla ilgili yaptığı açıklamada,  'Kurultay delegelerinin imza toplaması konusunda güçlü bir iradesi olmadığını' söylemiş, ancak daha şimdiden 526 delege kurultay için imza vererek, CHP'deki değişimin,  AK Parti'ye karşı girdiği 9 seçimi de kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin koltuğunu acilen terk etmesi konusunda net bir tavır ortaya koyduklarını göstermiş oldular." ifadelerin, kullandı.

'DEĞİŞİMDEN YANA DEĞİLİM'

Öte yanda, yaptığı yazılı açıklama ile CHP Bursa örgütünün tepkisine çeken Bursa milletvekili Orhan Sarıbal'ın,  partide değişim isteyenlere sert tepki göstermesi, halkın demokratik değişimden yana olmasının önünü tıkayan, kurultay çağrısı yapanları eleştirme yarışına girerek hareket etmesi, kendisine olan tepkileri zirveye taşıdı.  Sarıbal, medya kuruluşlarına gönderdiği yazılı açıklamada, "Sosyal medya ve yazılı medyada çıkan haberlerde, "Gelecek İçin Biz" adına yapılan Kurultay çağrısında adım geçmektedir. Bu açıklamada imzam bulunmamaktadır. Aydınlık Türkiye mücadelesi için ihtiyacımız; emekten, haktan, ezilenden yana; gücünü sol düşünceden alan tutarlı bir parti kimliğidir. Bu doğrultuda, kurultay çağrısından önce, ortak aklın ve temel ilkelerin ortaya çıkması için çalışılması gerektiğini düşünüyorum. Şekilsel ve günü kurtarmaya dönük kavgalar yerine demokrasi ve değişim mücadelesine ihtiyacımız olduğuna inanıyorum. Bursa örgütümüzle birlikte; yapılan Kurultay çağrısının zamansız ve yersiz olduğunu düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.