Hava Durumu

Kilolarından kurtulmak için Türkiye'ye geldi

165 kilogram ağırlığındaki Iraklı Badal Abdulmunaf Omar, kilolarından kurtulmak için Elazığ'a gelerek tüp mide operasyonu geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2017 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2017 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kilolarından kurtulmak için Türkiye'ye geldi

Irak'ın Duhok kentinde yaşayan 165 kilogram ağırlığındaki 43 yaşındaki Badal Abdulmunaf Omar, obezite cerrahi ile kilolarından kurtulmak için Medical Park Elazığ Hastanesi'ne başvurdu. Hastanede Genel Cerrahi Op. Dr. Fadlı Doğan ile görüşen Omar, yapılan tetkiklerin ardından Sleeve Gastrektomi (tüp mide) ameliyatı oldu.
165 kilogram ağırlığında olduğunu ve bu durumun hayatında sıkıntılara neden olduğunu belirten Iraklı Badal Abdulmunaf Omar, "Araştırmalarıma göre Irak'ta da bu ameliyat yapılıyor ama bu kadar iyi yapılmadığını öğrendim. Kilolarım yürümemde, nefes almamda, her konuda bana rahatsızlık veriyor. Tüp mide ameliyatı ile 85 kiloya kadar düşmeyi umut ediyorum" dedi.
85 kilosunun kendisi için ideal olduğunu düşünen Omar, "Ondan buraya ameliyat olmaya geldim. Şu anki kilolarım sağlığım için çok zararlı. Benim hedefim 85 kilo ama 100 kilonun altında normal bir yaşantım olacağını düşünüyorum. Araştırmalarıma göre bu ameliyattan sonra iştahımın olmayacağıydı. İştahım olmadığı zaman kilo almam da mümkün değil" dedi.

"Kilolarla birlikte, diğer hastalıklarından da kurtulacak"
Tüp mide ameliyatını gerçekleştiren Medical Park Elazığ Hastanesi Genel Cerrahı Op. Dr. Fadlı Doğan ise, "165 kilo ve 1.75 santimetre boyunda olan hastamız Irak'tan geldi. Beraberinde tansiyon, şeker hastalığı rahatsızlıkları bulunmaktaydı. Hastamızın ameliyatı gayet başarılı geçti. Ameliyat sonrası ikinci günü.Hastamız yaklaşık 5, 6 ay süre sonunda normal kilosuna dönmüş olacak. Beraberinde de yandaş hastalıklarından kurtulmuş olacak" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.