Hava Durumu

Kendisi küçük hedefi büyük

Elde ettiği başarılarla herkesi kendine hayran bırakan 6 yaşındaki İpek Çetindir, Taekwondo'da geleceğin yıldızı olarak gösteriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2019 07:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2019 07:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kendisi küçük hedefi büyük

Ali KAMUR

Küçücük yaşına rağmen elde ettiği başarılarla Bursa'da birçok organizasyonda kendini gösteren ve hayran bakışlarla göz kamaştıran 6 yaşındaki İpek Çetindir, A.V.P. Cihanspor bünyesinde 2 yıldır Taekwondo yapıyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Taekwondo Akademi kuşak terfi töreninde Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu milli sporcu Servet Tazegül'ün de izlediği İpek, gösterdiği performansla Tazegül'ü de kendisine hayran bıraktı. Cihan Spor Kulübü olarak bulundukları mahallenin çocuklarına sahip çıkmayı ve gelecekte bilinçli nesillere yer vermeyi hedeflediklerini belirten kulüp Başkanı Ahmet Emir, "Spor kulübü olarak kız çocuklarımıza daha fazla önem vermeyi istiyoruz. Çünkü sağlıklı kız bireyler geleceğin sağlıklı anneleri demektir. Bursa'da 51 yıllık ve bu güne kadar hiç kapanmayan tek spor kulübü Cihan Spor. Şuan aktif olarak 4 branşta sporcular yetiştiriyoruz. Oryantiring branşındaki üyelerimizin %80'i mahallemiz sakinleri, %70'i ise kız çocuklarından oluşuyor" diye konuştu.

'İPEK GELECEĞİN ŞAMPİYONU OLACAK'

Çok küçük yaşta kulüp bünyesine katılan ve kısa sürede tüm kulübün sevgisini ve takdirini kazanan İpek için 'geleceğin şampiyonu' ifadesini kullanan A.V.P. Cihan Spor Kulübü Başkanı Ahmet Emir, "İpek şu anda 6 yaşında ve 2 yıldır kulübümüzün sporcusu. Ailesi spora ilgili ve meraklı. Özellikle annesi eski sporcu. Aile olarak çocuklarına çok sahip çıkan ve arkalarında duran, hem spor noktasında, hem de eğitim noktasında ciddi özen gösteren bir aile yapısına sahip. Şirinliği, sahiplenmesi, kabul etmesi, çalışkanlığı ve her şeyiyle üst üste koyduğumuzda geleceğin şampiyonu olarak ülkemizi temsil edecek ve Türkiye'yi gururlandıracak. Çünkü bu yaşta başlanılmış bir spor dalının yanı sıra fiziksel gelişimi tamamen bunun üzerine kurulmuş olacak ve iki yıl sonra belki de minik kızlarda başlayacağı Türkiye şampiyonasında çok güzel dereceler kazanacağına inanıyorum. Bu yaşta kazanacağı dereceler ilk etapta kendisi için çok şey ifade etmeyebilir ancak ona emek veren ailesi ve hocalarının göğsünü kabartmaya yetecektir" ifadelerini kullandı.

Turgay Yıldırım-Ahmet Emir-İpek Çetindir

KİŞİLİK OLARAK DA YETİŞTİRİLİYOR

İpek'in kulüpte çok farklı bir yerinin olduğunu vurgulayan Emir, "Sporcu gurubuyla olan iletişimi çok farklı. Jenerik bir yapısı var. Kendisini zorla sevdirmesine gerek yok. Gülüşüyle, bakışıyla, duruşuyla büyükleri ona hayranlar. İpeğin kulübümüze kazandırılmasında hocamızın hakkını asla yiyemeyiz. Bir Türk nasıl yetişir, nasıl davranır tam anlamıyla hocamızda eğitiyor. Çocukların kaynaşmasında birbirleriyle olan iletişiminde Turgay hocamızın katkısı çok fazla" diyerek hayranlığını dile getirdi.

ALDIĞIMIZ BAYRAĞI GELECEĞE AKTARMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Çocuk yaşta babasını kaybeden ve 11 yaşında spor hocasının desteğiyle Taekwondo'ya başlayan, ardından dünya üçüncülüğüyle ringlere veda eden Turgay Yıldırım antrenör olarak gelecek nesillere faydalı olabilmek adına büyük çaba gösteriyor. Kendinden kısaca bahseden Turgay Hoca, "1986 yılında Trabzon'da doğdum. 11 yaşında Taekwondo ile spora başladım. Babamı kaybettiğim için spor hocam bana sahip çıktı. Bizi topluma faydalı bireyler olarak yetiştirdi. 2014 yılında dünya üçüncüsü olduktan sonra bu spora hocamdan aldığım bayrağı gelecek nesillere aktarmak amacıyla A.V.P. Cihanspor bünyesinde antrenör olarak devam etme kararı aldım "diye konuştu.

BAŞARI VE AZMİN ÖRNEĞİ

Küçük yaşına rağmen iki yıl gibi bir sürede büyük başarı ve azim gösteren, antrenörlerinden kulüp yöneticilerine herkesi etkileyen İpek için kulübün zirvesidir diyen Turgay Yıldırım, "Sporcum İpek Çetindir, yaklaşık 2 yıl önce kulübümüze geldi. O dönemde 4 yaşında falandı. İpek kulübümüzün zirvesi diyebilirim. 4 yaşında bir çocuğun Taekwondo yapması çok zordu. Fakat İpek salonumuza geldiği günden beri pozitif enerjisiyle diğer sporcuları da tetikledi. Aynı zamanda benim ve yöneticilerimizin de bu işe daha sıkı sarılmamızı sağladı. İpek bizim için gelecek vaat eden  büyük bir umut. Geleceğin büyük şampiyonu ve topluma faydalı bir birey olması benim en büyük temennim" diyerek gelecek planlarından bahsetti.

YAŞI KÜÇÜK AMA OLGUN VE MÜTEVAZİ

İpek'in spora başladıktan sonra bedensel ve kişisel gelişimini takip ederek gözlemler yapan ve küçük sporcunun kulübe neler katabileceğini de planlayan Yıldırım, "İpek salona ilk gelmeye başladığında yürürken ve koşarken sorunlar yaşıyordu. Şimdi ise onu idmanda gören herkesin maşallah diyip attığı tekmelere gözlerini büyüterek baktığı bir çocuk haline geldi. Yaşının küçük olmasına rağmen büyük bir olgunluğa ve mütevaziliğe de sahip. Çünkü bulunduğu ortama göre davranmayı bilen bir çocuk. İpek kulübümüzün ilerleyen zamanda yüzü ve geleceği olacak. Bizim taşıdığımız bu bayrağı gelecekte İpek taşıyacak diye umut ediyorum. Bu ışığı hem İpekte görüyorum, hem de ailesinde. İpeğin annesinin geçmişte savunma sporlarıyla uğraşmış olması onun için çok büyük bir kazanç. İpeğin annesi bildiğimiz kadarıyla Fas'lı bir boksör. Uzun yıllar Fas'ta savunma sporlarıyla uğraşmış ve çocuğuna da bunu aşılamış" ifadeleriyle her an İpeği gözlediğini aktardı.

Ersin-İpek Çetindir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.