Hava Durumu

Kendi muhalefetimizi kendimiz yapıyoruz

Bursa Hayat'a birbirinden özel açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, karşılarında güçlü ve yapıcı bir muhalefetin olmadığından yakınarak "Muhalefetin zayıf olmasından dolayı kendi muhalefetimizi de kendimiz yapmak zorunda kalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2017 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2017 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kendi muhalefetimizi kendimiz yapıyoruz

Murat SEVİNÇ

Muhammet Müfit Aydın mütevazi yapısı ile dikkat çeken bir vekilimiz. Medya önüne sıklıkla çıkan bir milletvekili olmamasına rağmen müşfik yapısı ile AK Parti Bursa milletvekillerinin yaşça ağabeyi durumunda olan bürokrat kökenli ve tecrübeli bir milletvekili. Aslen Siirtli olup, 1954 yılında Ağrı'da doğmuş. İyi derecede Kürtçe ve orta derecede de Arapça biliyor. Kendisi bunu dillendirmese de, Peygamber Efendimizin soyundan gelen Seyyidlerden. Tarım Bakanlığı'nın taşra teşkilatlarında çeşitli görevler yaptıktan sonra Sakarya ve Bursa Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra şu an AK Parti'den Bursa Milletvekili olarak TBMM çatısı altında hizmet veriyor. İçişleri ve Çevre Komisyonu üyesi. Kendisi ile ülke ve Bursa ile ilgili olarak bir görüşme gerçekleştirdik.

15 TEMMUZ BÜYÜK BİR YIKIM HAREKETİYDİ
İlk olarak kendisine TBMM ve Milletvekilliğini sordum.  Milletvekilliği sorumluluğunun çok olduğunu bilerek girdiğini, yasama faaliyetlerine katkı koymak için çok çalıştıklarını, bilhassa son iki yılın çok zor geçtiğini ifade etti. 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin dış güçlerin desteği ile gerçekleşen milletimizi esir etmeye yönelik çok büyük bir yıkım hareketi olduğunu ama milletimizin feraseti ve fedakârlığı ile bunun bertaraf edildiğini dile getirdi.

2002 HEYECANINI YAKALIYORUZ
AK Parti'deki yeniden yapılanmanın 2002 heyecanını yakalamaya yönelik bir hareket olduğunun altını çizen Müfit Aydın; "15 yıldır bir partiyi ve ülkeyi yönetiyorsunuz. Bu süre zarfında, geçmişte yapılamamış birçok işi yapmışsınız. Birçok engellemelerle karşılaşmışınız. Buna rağmen milletin desteği artarak devam etmiş. Bunun yüklediği maddi ve manevi sorumluluklarımız var. Bunun şuuru ile gece-gündüz demeden koşturuyoruz. Gidip FETÖ davalarını takip ediyoruz. Geçtiğimiz gün Silivri'deydim. Orada görülmekte olan davayı izlemeye gittik. Milletimiz bu hain darbecilerin hak ettikleri cezaları almasını bekliyor. Bizler de dava sürecini yakından takip ediyoruz" şeklinde konuştu.

MUHALEFET ÇOK ZAYIF
Türkiye'nin meselelerinin TBMM çatısı altında çözülebileceğini ifade eden Müfit Aydın; "Maalesef karşımızda güçlü ve yapıcı bir muhalefet yok. Doğru yanlış demeden her şeye karşı çıkan statükocu bir muhalefet var. Bunu derken de bilhassa CHP muhalefetini kastediyorum.  Geçmişten beri her şeye karşı çıkmıştır CHP zihniyeti. Vatandaşlarımızı hor ve hakir görmüşlerdir. AK Parti, milletin bağrından çıkmış yüzde yüz yerli ve milli bir harekettir. Vatandaşlarımız da bunu gayet net gördükleri için 15 yıldır AK Parti'ye olan desteklerini arttırarak devam ettirmişlerdir. Muhalefetin zayıf olmasından dolayı kendi muhalefetimizi de kendimiz yapmak zorunda kalıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE BÜYÜK BİR KALKINMA HAREKETİ İÇİNDEDİR
Yapılan bütün hizmetlere karşı çıkmanın marifet olmadığını, insaflı olmak gerektiğini dile getiren Aydın, "Ben doğu kökenli bir milletvekiliyim ve bölgemize yapılanları görüyorum. Gözlerimizin gördüğünü nasıl inkâr edebiliriz? Son 15 yıldır Türkiye çok büyük bir kalkınma hareketi başlatmıştır ve bu bütün vatandaşlarımız tarafından görülmektedir. Milli gelirimizin 13 bin dolardan 20 bin dolara çıkartılması gerekiyor. Doğu illerimizin kalkınmasına yönelik yapılanlar da bütün cumhuriyet tarihinde yapılanlardan fazladır. Şu an havaalanı olmayan ilimiz kalmamıştır. Yollarımız mükemmel hale gelmiştir. Devletimiz doğu vilayetlerimizi adeta yeniden kuruyor" dedi.

BURSA BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ
TBMM'nin tatilde olmasına rağmen Bursa milletvekilleri olarak her gün sahada olduklarını ve bir ibadet aşkıyla çalıştıklarını dile getiren Muhammet Müfit Aydın; Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'nun Başbakan Yardımcısı olmasının kendilerinin gücüne güç kattığını ifade etti. Son zamanlarda hızlı tren konusunda önemli gelişmeler yaşandığını, heyelandan dolayı meydana gelen aksamanın giderilmesi için var güçleri ile gerek bakan ve gerekse de milletvekilleri düzeyinde konunun sıkı takipçisi olduklarının altını çizdi, "Bir ay içinde hızlı tren konusunda bir oluşumu daha iyi göreceğiz" dedi.

MUSTAFAKEMALPAŞALILAR MERAK ETMESİN
18 Temmuz'da Mustafakemalpaşa'nın 9 köyünde meydana gelen dolu afeti ile ilgili olarak da görüşlerini açıklayan Aydın; "Başbakan Yardımcımızın başkanlığında bütün milletvekillerimiz bu konuda son derece hassasiyet göstermektedirler. Tarım Bakanı ile devamlı temas halindeyiz. Çiftçilerimizin uğradığı zararın karşılanması noktasında ne gerekiyorsa yapılacaktır. Bu konuda vatandaşlarımız hiç merak etmesinler. Konunun üzerindeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

AVRUPA'NIN YAPTIKLARINA KARŞI BİRLİK OLMALIYIZ
Son zamanlarda bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye karşıtı hareketler içine girmesi bizleri uyandırmalıdır diyen Müfit Aydın;  "Bizim birlik ve beraberliği oturtmamız lazımdır. Türkiye, uzun yıllar kısır siyasi çekişmelerle çok zaman kaybetti. Türkiye güçlendikçe bunu hazmedemeyen dış güçler çeşitli yollardan üzerime gelmekte, yapılan anlaşmalara da sadık kalmamaktadırlar. Artık o eski Türkiye yoktur. Bölgesinde ve dünyada ses getiren güçlü bir Türkiye vardır. Dost düşman herkesin bunu böyle bilmesi ve ayağını buna göre denk alması gerekir. Bu kritik süreçte, hükümeti ve muhalefeti ile birlik olmalıyız. Bu aziz vatanda gözü olanlar boşuna hiç heveslenmesinler. Bizim verecek bir çakıl taşımız yoktur. Allah, ülkemizi, milletimizi ve bütün İslâm âlemini şer güçlerin kötülüklerinden muhafaza etsin. Rabbim yar ve yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.