Hava Durumu

Kazı esnasında Lahit çıktı!

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde kaçak kazıda Lahit ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2017 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2017 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kazı esnasında Lahit çıktı!

22 Mayıs 2017 günü öğlen saatlerinde ilçenin Ayvalı mahallesi Musluk mevkide kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine bölgeye giden İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 6 kişiyi suçüstü yakalamıştı. Olayda kullanılan 2 araca el koyan ve şüphelilere 2 bin 354 lira para cezası uygulanan jandarma ekipleri, üzerinde haç işareti bulunduğu belirtilen lahiti koruma altına almıştı.


Bu sabah Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü yetkililerinden oluşan bir heyet birinci derece sit alanında bulunan kaçak kazı bölgesinde ve lahit üzerinde incelemelerde bulundu. Seyitgazi İlçe Jandarma Komutanlığı ve Seyitgazi Belediyesi'nin desteği ile yaklaşık 6 metre derinliğinde bulunan lahit görevliler tarafından açıldı. Lahit içinden iskelet parçaları çıktı. Lahitin uzmanlar tarafından incelenmesinin sürdüğü, korunması için içindeki iskeletle birlikte arkeoloji müzesine götürüleceği öğrenildi.
Bu arada, 6'si olay bölgesinde olmak üzere kaçak kazıyla ilgili gözaltına alınan 10 kişinin, çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.