Hava Durumu

Kayseri'ye aslan pençesi!

Süper Lig'in 29.haftasında Galatasaray-Kayserispor'u 3-1 yenildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2019 21:27
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2019 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kayseri'ye aslan pençesi!

Galatasaray 6. dakikada gole yaklaştı: Galatasaray bir kez daha etkili geldi! Diagne'nin indirdiği topa gelişine vurmak isteyen isim Feghouli oldu. Cezayırli futbolcunun sert şutu savunmadan döndü.

Mücadelede 15. dakika oynanırken Kayserispor 1-0 öne geçti: Hızlı hücumda Ndiaye'nin hatasında topu önünde bulan Chery, ceza sahası içinde bomboş durumda olan Kravets'e çıkardı. Kravets, Muslera'nın da yanlış pozisyon almasıyla birlikte topu rahat bir şekilde ağlarla buluşturdu.

DIAGNE CEVAP VERDİ!

Galatasaray yediği golün şokunu üzerinden hemen attı! Sadece 1 dakika sonra Fernando'nun sert şutunu kaleci çeldi. Mbaye Diagne, kaleciden seken topu ceza sahasında ayak içiyle ağlarla buluşturdu. Maçta durum 1-1'e geldi.

Konuk ekip 23. dakikada bir kez daha öne geçmeye yaklaştı: Kayserispor'da Kravets'in pasında topla buluşan Lopes, uzaklardan çok sert vurdu ancak top üstten dışarı çıktı.

Dakikalar 27'yi gösterdiğinde Galatasaray gole çok yaklaştı: Fernando'nun pasında çizgide topla buluşan Feghouli, kale ağzına çok sert çevirdi ancak 2 Galatasaraylı futbolcunun arasında topu uzaklaştıran Lopes oldu.

KAYSERİSPOR HATAYI DEĞERLENDİREMEDİ!

30. dakika oynanırken Galatasaray topu savunmadan çıkarmakta zorlanınca Muslera'nın uzaklaştırdığı top Kayserispor için atağa dönüştü. Chery'nin ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Sapunaru, uzak direğe yaptığı vuruşta isabet sağlayamadı.

Dakikalar 35'i gösterdiğinde Kayserispor bir pozisyondan daha yararlanamadı: Kravets'in sağ kanattan penaltı noktasına çevirdiği topta Umut Bulut tek vuruşta golü bulmak istedi ancak meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

HAKEM BEYAZ NOKTAYI GÖSTERDİ!

Mücadelede 37. dakika oynanırken Galatasaray penaltı kazandı! Ceza sahası dışından Marcao'nun çektiği şutta Tiago Lopes topu eliyle kesti ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Konuk ekip oyuncuları hakem Arda Kardeşler'e pozisyonun dışarıda olduğu yönünde itirazlarda bulunurken Tiago Lopes ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Hakem Kardeşler, pozisyon için bir süre VAR'la görüştükten sonra kararını değiştirmedi ve penaltıyı verdi.

Topun başına geçen Diagne hata yapmadı ve Galatasaray'ı 2-1 öne geçirdi. Mbaye Diagne, bu sezon kullandığı 13 penaltı vuruşunun 11'ini gole çevirdi.

İlk yarının sonlarına gelindiğinde Galatasaray ataklarını kesmedi. 45+4'üncü dakikada sağ kanattan gelişen atakta Mariano'nun ortasında savunmanın arasından iyi yükselen Nagatomo, durumu 3-1'e getirdi.

Japon futbolcu kariyerindeki son golünü 1923 gün önce Serie A'da Inter formasıyla Chievo karşısında atmıştı.

Mücadelenin ilk yarısında başka gol olmayınca Galatasaray devre arasında soyunma odasına 3-1 ödne gitti.

KAYSERİSPOR'DA ŞANSSIZ AN!

Kayserispor'da ikinci yarının başında yaşanan sakatlık canları sıktı. Umut Bulut, Kravets'in ara pasında ceza sahasına sarkmak istedi ancak Fernando'nun kayarak yaptığı müdahalenin ardından omzunun üstüne düştü.Tecrübeli oyuncu oyuna devam edemedi ve yerini Varela'ya bıraktı. Köprücük kemiğinde kırık olduğu tahmin edilen Umut, ambulansla hastaneye sevk edildi.

Mücadelede 55. dakika oynanırken Galatasaray net bir pozisyondan yararlanamadı: Ceza sahası sol çaprazında şut imkanı yakalayan Emre Akbaba, savunmaya takıldı. Seken topu Diagne'ye çevirmek isteyen Emre yine savunmayı geçemedi.

NAGATOMO UZAKTAN DENEDİ!

56. dakika oynanırken Galatasaray'ın üçüncü golünü kaydeden Nagatomo bir kez daha gole yaklaştı: Nagatomo'nun yaklaşık 40 metreden çektiği sert şut, az farkla dışarı çıktı.

10 kişi kalan rakibi karşısında ataklarını sıklaştıran ev sahibi ekip 60. dakikada bir kez daha gole yaklaştı: Savunmanın arkasına sarkan Ndiaye, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Solunda Emre Akbaba olan Nidaye, aşırtma bir vuruş yapmak istedi ama Lung'u geçemedi.

ÇİZGİ ÜZERİNDE MUSLERA!

Kayserispor 72. dakikada direğe takıldı, sonrasında ise Muslera'yı geçemedi: Sol kanattan yapılan orta bir anda kaleye yöneldi ve direkten döndü. Kravets, direkten dönen topu tamamlamak istedi ama çizgi üstünde kontrol eden Muslera oldu.

Mücadelede 74. dakika oynanırken Belhanda'nın mükemmel pasında ceza sahasında topla buluşan Feghouli, Diagne'ye pasını gönderdi. Diagne topu boş ağlarla buluşturdu ama hake ofsayt bayrağını kaldırdı.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Galatasaray sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. Sarı-kırmızılılar bu sonucun ardından lider Medipol Başakşehir'le arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 2'ye indirdi ve takibini sürdürdü. Kayserispor ise 36 puanda kaldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.