Hava Durumu

Katalonya'da bağımsızlık belirsizliği

Madrid yönetiminin Katalonya'ya verdiği süre doldu. Katalan lider İspanya Başbakanına mektup yazdı ancak mektupta bağımsızlık ilanına ilişkin net bir bilgi bulunmuyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2017 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2017 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Katalonya'da bağımsızlık belirsizliği

Katalonya'nın İspanya'dan bağımsızlık ilanı konusundaki belirsizlik devam ediyor. Katalonya lideri Carles Puigdemont, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'a bir mektup yazdı.

Ancak Katalan lider, Madrid'in tüm ısrarlarına rağmen, referandum sonrasında alınan "bağımsızlık sürecini askıya alıyoruz" açıklamasının ne anlama geldiğini netleştirmedi.

Mektupta, "İspanya ve Katalonya'nın önümüzdeki iki ay içinde diyaloğa girmesi gerekiyor" denildi. "Tüm yaşananlara rağmen, diyalog teklifimiz içtenlikle yapılmıştır" ifadelerine yer verildi. 

Katalonya'nın bağımsızlığıyla ilgili net bir cevap vermekten kaçınan Puigdemont Katalan polis şefinin yargılanmasının durdurulmasını istedi. İspanya Başbakanı Rajoy, Katalan yönetimine bağımsızlık ilanı konusunda pozisyonunu netleştirmek için Türkiye saatiyle 11'e kadar süre vermişti. Madrid yönetimi, bağımsızlık kararından caymak için de perşembe gününe kadar süre tanımıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.