Hava Durumu

Kartal'ın kasası doldu

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde müthiş bir performans sergileyen Beşiktaş adeta para bastı. Üst tura yükselen siyah-beyazlılar 30 milyon TL'ye yakın para alacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2017 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kartal'ın kasası doldu

Şampiyonlar Ligi'nde ortaya koyduğu performansla grubu lider bitirmeyi garantileyen Beşiktaş, kasasını da doldurdu. Devler Ligi'ne katılım bedeli olarak 12 milyon Euro almaya hak kazanan siyah-beyazlılar grupta aldığı 3 galibiyet için toplam 4.5 milyon Euro, 2 beraberlik için de toplam 1 milyon Euro kazandı. Porto karşısında alınan 1-1'lik skorla birlikte grupta liderliği garantileyen ve bir üst tura yükselen siyah-beyazlılar, kasasına 30 milyon TL'ye yakın bir meblağ koyacak. Beşiktaş bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki performansıyla 100 milyon TL'ye yakın bir kazanç elde etmiş oldu.

TFF'DEN TEBRİK

Porto ile sahasında 1-1 berabere kalarak puanını 11'e yükselten ve gruptaki son maçlar öncesinde en yakın rakibinin 4 puan önünde yer alarak liderliği garantileyen Beşiktaş'ı Türkiye Futbol Federasyonu, resmi sitesinden tebrik etti. TFF'nin yaptığı açıklama şu şekilde: "UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş, gruptaki beşinci maçında Porto önünde aldığı 1-1'lik beraberlik sonrasında lider olarak bir üst tura yükselmeyi garantiledi. Türkiye Futbol Federasyonu olarak Beşiktaş'ı tebrik eder, gruptaki son maçında ve UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Tur'da başarılarının devamını dileriz."

GÜNEŞ'TEN TEŞEKKÜR

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1-1 sona eren Porto maçının ardından konuştu. Bu sonuçla grupta liderliği garantileyen ve bir üst tura lider olarak yükselmeyi başaran ilk takım olarak tarihe geçen Beşiktaş'ta Teknik Direktör Güneş, sözlerine teşekkür ederek başladı. İyi başlayıp iyi bitirdiklerini söyleyen Güneş, "Denk takımlar arasında oynanan maçlarda 1. olmak çok önemliydi. Yönetim ve başkana, bugün maça gelen Cumhurbaşkanı ve devlet erkanına, oyuncularımıza, personele ve medyaya çok teşekkür ediyorum. Ama bunların başında 90 dakika boyunca tribünde büyük bir destek vardı ve taraftara çok teşekkür etmek zorundayım. Hak ettiğimiz sonucu aldık. İyi yönden bakarsak, grupta lider olduk. Son 2 maçta akıllı oynayarak gruptan çıkmayı garantiledik, eksiklere bakarsak 2 maçta 4 puan kaybettik. Bugün 2 takım da kontrollü oynadı. Gole kadar pozisyon yoktu. Porto çok becerikli bir takım ve golden sonra dağıldık. Ancak 2. yarıda kontrol tamamen bizdeydi ancak 45 dakika içinde üstünlük skora yansımadı. Beraberlik net bir sonuç olarak kabul edilebilir. Mutluyuz. Bugüne kadar gruptan çıkabilmek için olağanüstü bir isteğimiz vardı. Hem Şampiyonlar Ligi'nde hem Avrupa Ligi'nde 2 sezonda son anda kayıplarımız oldu. Bugün de böyle bir acıyı görmek istemezdik ve çok güzel bir iş oldu bizim için. Grupta 1. olduğumuzu göstermemiz, Türkiye'yi iyi temsil ettiğimizi gösteriyor. Bir üst turda ne yapacağımızı düşünüyoruz. Eldeki oyuncularla bir üst turda neler yapabileceğimizi göstermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.