Hava Durumu

Karadeniz ekibi seriye taktı!

Süper Lig'in 29.haftasında Trabzonspor, Yeni Malatyaspor ile karşılaştı.Bordo-Mavili ekip evinde konuk takımı 2-1 mağlup etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2019 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2019 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Karadeniz ekibi seriye taktı!

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında, 1-0 geriye düştüğü maçta ağırladığı Evkur Yeni Malatyaspor'u Nwakaeme ve Rodallega'nın golleriyle 2-1 mağlup etti. Puanını 52'ye yükselten bordo-mavililier üst üste 5. lig galibiyetini elde ederek Avrupa kupalarına katılma yolunda büyük bir avantaj elde etti.

Maça hızlı başlayan Trabzonspor henüz ilk dakikada gole çok yaklaştı: Rakip yarı alanda çok iyi paslaşan Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür, Nwakaeme'den aldığı pasla sol kanattan içeri sokuldu ve bomboş durumda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Çaprazdan vuruşunda kaleci Ertaç mutlak golü çıkardı.

SÜPER LİG PUAN DURUMU

Bordo-mavililer 20. dakikada bir kez daha Ertaç'ı geçemedi! Trabzonspor gole çok yaklaştı. Ceza alanı sol çaprazında topu alan Nwakaeme önünü boşalttı ve sert vurdu, kaleci Ertaç golü önledi. Devamında Ekuban topa istediği dokunuşu yapamadı.

GOL PERDESİNİ YENİ MALATYASPOR AÇTI!

Dakikalar 22'yi gösterdiğinde Yeni Malatyaspor 1-0 öne geçti: Hızlı atağa çıkan Yeni Malatyaspor'da Pereira sağ taç çizgisi önünden ortaladı, penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Ömer Şişmanoğlu iki Trabzonsporlunun arasından şık bir kafa vuruşu yaptı ve yerden seken top sağ alt köşeden ağlara gitti. Süper Lig kariyerinde Trabzonspor'a karşı oynadığı 10 maçta 7 gol atan Ömer Şişmanoğlu, bordo-mavili ekibe karşı çıktığı 11. maçta 8. kez ağları havalandırdı.

NWAKAEME SKORU EŞİTLEDİ!

Trabzonspor, 31. dakikada eşitliği yakaladı: Abdulkadir'den pası alan Nwakaeme soldan ceza alanına girdi, topu sağına çekti ve açıyı bulur bulmaz köşeye yerden sert vurdu, top kaleci Ertaç'ın kolunun altından ağlara gitti: 1-1

Mücadelede 38. dakika oynanırken Mustafa Akbaş'ın nefis derinlemesine pasıyla sol kanattan savunma arkasına sarkan Bülent Cevahir'in içeri çevirdiği topa ön direkteki Hüseyin ters bir dokunuş yaptı. Kaleci Uğurcan'ın bakışları arasında kaleye yönelen top direk dibinden kornere çıktı.

Mücadelenin ilk 45 dakikası 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Evkur Yeni Malatyaspor, 52. dakikada gole çok yaklaştı: Kaleyi karşısına alan Aleksic uzak mesafeden çok sert ve düzgün vurdu, top kaleci Uğurcan'ın bakışları arasında direğin üzerinden auta çıktı.

Dakikalar 63'ü gösterdiğinde ayağa paslar sonrası Abdülkadir'in bıraktığı topa uzaklardan Sosa gelişine çok sert vurdu, top az farkla üstten auta gitti.

YENİ MALATYASPOR 10 KİŞİ

Mücadelede 76. dakika oynanırken konuk ekip 10 kişi kaldı: Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında hızla ilerlemek isteyen Abdülkadir Ömür'ü faulle durduran Mustafa Akbaş ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. Yeni Malatyaspor 10 kişi...

OYUNA GİRDİ GOLÜNÜ ATTI!

Oyuna 67. dakikada giren Hugo Rodallega, 80. dakikada Trabzonspor'u öne geçiren golü attı: Sol kanattan Nwakaeme'nin yaptığı müthiş ortaya arka direkte boş kalan Hugo Rodallega çok iyi yükseldi ve topu ters köşeden ağlara yolladı.

Mücadelede 82. dakika oynanırken Trabzonspor penaltı bekledi: Abdülkadir'den pası alan Nwakaeme son çizgiye indi ve kale alanına doğru sert bir top kesti. Donald'a çarpan topu savunma uzaklaştırdı. Trabzonsporlular bu pozisyonda topun, Donald'ın eline çarptığını belirtip penaltı bekledi ancak hakem devam dedi. Kısa süreli bir VAR incelemesinin ardından pozisyonda penaltı olmadığı tespit edildi.

TRABZONSPOR DİREĞE TAKILDI

Ataklarını kesmeyen ev sahibi ekip 84. dakikada direğe takıldı: Sosa'nın nefis pasıyla ceza alanında topu alan Rodallega karşı karşıya pozisyonda kaleciyi çalımlamak istedi. Ertaç'ın dokunduğu topa gerilerden gelen Ekuban çok sert vurdu, top adeta üst direkte patladı.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Trabzonspor, Yeni Malatyaspor'u 2-1 mağlup ederek ligde üst üste 5. galibiyetini aldı! 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.