Hava Durumu

Karacabeyliler Korosu müziğimizi dünyaya tanıtıyor

Karacabey ve Köyleri Kültür Dayanışma ve Kalkındırma Derneği çatısı altında kurulan müzik korosu, yurt içinde verdiği konserlerin haricinde, yurtdışında katıldığı etkinliklerle de Türk sanat müziğinin tanıtımına katkı sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2020 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2020 06:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Karacabeyliler Korosu müziğimizi dünyaya tanıtıyor

Demet DİNÇ

2011 yılında kurulan Bursa Karacabeyliler Derneği Türk Sanat Müziği Korosu, dünyanın farklı bölgelerinde verdiği konserlerle adeta kültür elçiliği görevini üstleniyor. Şefliğini Mustafa Koç'un yaptığı ve dernek bünyesine 9 yıl önce kurulan koroda şu anda 25 kişi bulunuyor. Koronun haricinde dernek çatısı altında, kadınların yöresel oyunlar sergilediği master grubu ve zeybek dans toplulukları da var. Topluluğun hedefleri arasında, önümüzdeki dönemde bir de kılıç kalkan ekibi kurmak bulunuyor.

KÜLTÜREL MİSYON

Bursa Karacabeyliler Derneği Türk Sanat Müziği Korosu'na sadece Karacabeylilerin değil, tüm şehirlerden insanların katılabileceğini ifade eden Koro Şefi Mustafa Koç, koronun kültürel bir misyonla çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Dünyanın pek çok yerine, Türk sanat müziğinin eşsiz eserlerini taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Koro Şefi Mustafa Koç, "Bursa Karacabeyliler Derneği Türk Sanat Müziği Korosu olarak Balkanlardan Kafkasya'ya, Avrupa'dan Türki Cumhuriyetlere kadar dünyanın pek çok coğrafyasından insanla bir araya geldik. Yıkılan Atatürk Stadyumu'nda verdiğimiz konserle 12 ülkeden gelen misafirlerimize müziğimizi tanıttık. 9 yıl önce tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak kurulan koromuz, bugün kültürel bir misyon üstlenir hale gelmiştir. Ayrıca ülkemizde de pek çok festivale ve programa konuk oluyoruz. Hem Karacabey'i, hem de Bursa'yı tanıtırken, yurt dışında verdiğimiz konserlerle de ülkemizi başarıyla temsil ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.