Hava Durumu

Karaağaç'ta 'kara' günler

Yıldırım'a bağlı Karaağaç Mahallesi'nde internet kazıları sebebiyle delik deşik edilen yollar sebebiyle ulaşımın güçlükle sağlandığını dile getiren Muhtar Sema Pamukçular, içini Bursa Hayat'a döktü.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Karaağaç'ta 'kara' günler

Murat SEVİNÇ

Bursa'nın tarihi mahallelerinden Yıldırım ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi'nin Muhtarı Sema Pamukçular içini Bursa Hayat Gazetesi'ne döktü. Baba tarafından soyu Osmanlı hanedanına dayanan Bursa'nın sayılı kadın muhtarlarından Sema Pamukçular'a bir dokun bin ah işit. Aynı zamanda Muhtarlar Birliği Dernekleri Federasyonu'nun Genel Sekreter Yardımcısı da olan Sema Pamukçular ile bir gün boyu mahalleyi gezip yapılan hizmetleri ve yapılamayanları gördük. 7 bin nüfusa sahip olan Karaağaç Mahallesi'nin çalışkan ve sevilen muhtarı Sema Pamukçular'ın şu günlerde en büyük derdi daha 15 gün önce asfalt dökülen sokak ve caddelerin Superonline firması tarafından tekrar delik deşik edilerek kazılması. Şu an mahallede ne araçlar yürüyebiliyor ne de insanlar. Kazmayı eline alan gelip herhangi bir sebepten dolayı yolları eşmeye başlamış. Muhtarla sokaklarda gezerken mahalle sakinleri yolumuzu çevirip caddelerin ne zaman kapanıp asfaltlanacağını sordu.

YILLARDIR BİTMEYEN KATLI OTOPARK ÇİLESİ!

İki dönemdir Karaağaç Mahallesi'nde muhtarlık yapan Sema Pamukçular; Çelebi Mehmet Lisesi Katlı Otoparkı'nın 6 senedir kapalı olduğunu ve çalmadık kapı bırakmadığını ifade ederek burasının bir an önce yapılmasını istiyor. Bugüne kadar, "tamam muhtar yapacağız, edeceğiz" diyen belediye başkanları da burasına el atmamış ve koskoca otopark şehrin orta göbeğinde kapıları tuğlalarla örülerek metruk bir şekilde kaderine terk edilmiş. Son zamanda Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün de bulunduğu bir toplantıda konuyu tekrar dile getiren Sema Pamukçular'a karşı Milli Eğitim Müdürü'nün çıkıp orası okul arsası. Oraya okul yapacağız demesi de muhtar hanımı kızdırmış. Madem ki okul arsasıydı, neden buraya koskoca otopark yapılmasına müsaade edilip de sonradan işlevsiz halde bırakılıyor diye şikayetini dile getirdi.

TEMENYERİ PARKI KİME AİT?

Bir zamanların ve halen günümüzün de en çok oturup kalkılan mekânlarından birisi olan Temenyeri Parkı'nda ise yetki karmaşası yaşanıyormuş. Gökdere'nin üzerinde bulunan Temenyeri Parkı iki ilçe sınırını da oluşturuyor. Hem Osmangazi ve hem de Yıldırım ilçelerinin sınırında olduğu için bu iki belediye de topu birbirine atıyormuş. Bu nedenle de parkta yapılması gereken düzenlemeler yıllardır aksamaktaymış. Bilhassa kaldırımlar iyice bozulmuş ve birçok kez söylemelerine rağmen gelip bakan eden olmamış.

UEDAŞ İHMALKÂR!

Elektrik kablolarını halen yer altına alınmadığından şikâyet eden Muhtar Sema Pamukçular; "UEDAŞ'a söylemekten dilimizde tüy bitti ama maalesef bu konularda son derece gevşek hareket ediliyor" dedi. Mahalledeki otopark sorunu nedeniyle cadde ve sokaklarda çift sıra park etme yapıldığını vurgulayan Pamukçular, "Mahallede şu an dört noktada yapılan kazı çalışmaları nedeniyle de ortalığın Arap saçına döndü" ifadelerini kullandı. Mahallenin adının önüne geçen İpekçilik Caddesi'nin asfaltının bir türlü yapılamadığını da söyleyen Pamukçular; mahallenin en büyük sorunlarından birisinin de sağlık ocağı olmayışı olduğunu ifade ederek, Karaağaç Mahallesi sakinlerin bu sebepten dolayı Mollaarap ve Heykel Sağlık Ocaklarına gitmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

TARİHİ İPEK FABRİKASI'NIN BAŞINA GELENLER

Karaağaç Mahallesi tarihi yapıtlarla dolu bir mahalle. Buna rağmen bazı uyanıklar bir yolunu bulup kaçak yapı dikmeye tevessül etmişler. Pek inanasım gelmedi ama gidip görünce şaşırıp kaldım. Merdivenli Sokak'ta bulunan koskoca Tarihi İpek Fabrikası yerine gizliden inşaat yapılmaya kalkılmış ve temeli atılıp bir hayli de ilerlenmiş ama şikayet üzerine sonradan durdurulmuş ve ondan sonra Anıtlar Kurulu tarafından tescillenmiş. Yapılan inşaat da öylece kalakalmış.

MERNİS SİSTEMİNDE SIKINTI VAR!

Pamukçular, nüfus kayıtlarının vatandaşlara da açılması ile birlikte e-devlet şifresi ile kayıtlara rahatça ulaşılmasının getirdiği ciddi sıkıntılar olduğunu ve bunun önlenmesi gerektiğinin de altını çizerek "Vatandaşlar artık e-devlet şifresi ile ikametgâhlarını kolaylıkla değiştirebilmekte ve adres değişikliği yapabilmekteler. Bu durumda art niyetli kişiler bu durumdan faydalanarak sahte adres beyanı ile kendilerini başka mahallede gösterebiliyorlar. Böyle olunca da, alacak tahsiline gelen bankalar ve mağazalar o kişiyi adresinde bulamıyorlar ve tahsilat yapmada zorlanıyorlar. Bu durumun düzeltilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.