Hava Durumu

Kampa füzeli saldırı!

İran destekli grupların İdlib'deki kamplara düzenlediği füze saldırısında çoğu çocuk 12 sivil hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2019 08:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2019 08:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kampa füzeli saldırı!

Suriye'de İran destekli grupların, Halep'in güney kırsalındaki Azzan Dağı'nda bulunan üssünden İdlib'deki kamplara saldırı düzenledi. Çoğu çocuk 12 sivil yaşamını yitirdi.

Suriye'de İran destekli gruplar, İdlib gerginliği azaltma bölgesi sınırları içerisinde yer alan, sığınmacı kampına füzeyle saldırdı. Saldırının yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Azzan Dağı'nda bulunan üsten gerçekleştirildiği açıklandı. Ekipler arama kurtarma ve yangın söndürme çalışmaları için seferber oldu. 

Yaralılardan bazıları, ambulanslarla Cilvegözü sınır kapısından Türkiye'ye giriş yaparak Reyhanlı ilçesindeki hastanelere kaldırıldı. Aralarında çocukların da bulunduğu yaralıların tedavisi sürüyor.

Türkiye'nin Suriye sınırındaki sağlık birimleri yaralılar için alarma geçirildi. Bu saldırıdan birkaç saat önce de yine İdlib'de, Rus uçaklarının saldırısında 4'ü çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Türkiye ile Rusya arasında 17 Eylül 2018'de imzalanan mutabakattan bu yana İblid gerginliği azaltma bölgesinde, Esad rejimi ve Rusya'nın saldırılarında 1300'den fazla sivil hayatını kaybetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.