Hava Durumu

Kahraman polis o anları anlattı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde intihar etmek için Dicle Nehri'ne atlayan kadını, akıntıya rağmen sudan çıkararak kurtaran polis memuru Nuh Toprak, o anları anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2019 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2019 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kahraman polis o anları anlattı

Cizre ilçesinde intihar etmek için 12 Mart'ta Dicle Nehri'ne atlayan  kadını, akıntıya rağmen sudan çıkarmayı başaran Cizre Emniyet Müdürlüğünde  görevli polis memuru Nuh Toprak, o gün yaşananları aktardı.

Toprak, olay günü rutin devriye görevi için meslektaşları ile Bırca  Belek Parkı'nda yaya olarak devriye görevinde olduklarını anımsatarak nehir  kenarındaki yıkık surlardan bir kadının suya atladığını gördüğünü söyledi.

'BENİ DE SUYUN İÇİNE ÇEKMEYE ÇALIŞTI'

Arkadaşlarıyla olay yerine koştuklarını ve nehrin ortasında akıntıya  kapılan kadını gördüğünü belirten Toprak, belindeki silahı, cebindeki telefonu  ile üniformasını çıkarmadan akıntıya rağmen hemen suya atladığını dile getirdi.  Akıntıya rağmen çok zor da olsa kadını bileğinden yakaladığını ifade eden Toprak,  şöyle konuştu:

"Ancak kadın beni de suyun içine çekmeye çalıştı. Bir yandan kadını  kurtarmak diğer yandan da akıntı ile mücadele ettim ve zor da olsa kadını kıyıya  kadar getirmeyi başardım. Nehir kenarındaki arkadaşlarımın yardımı ile kadını  sudan çıkardık ve ilk müdahaleyi orada yaptıktan sonra sağlık ekiplerine haber  verdik."

Yaşanan olaydan sonra kadının yaşadığını öğrendiğinde çok mutlu  olduğunu dile getiren Toprak, "Boğulacağımı göze alarak nehre atlayıp kadını  kurtardım. Şimdi olsa yine atlarım. Kadını kurtardığım için çok mutluyum. Hiçbir  şey bir insanın canından daha önemli olamaz. Benim yerimde de kim olsa aynı şeyi  yapardı. Umarım bu ve buna benzer olaylar hiç bir zaman yaşanmaz." dedi.  Toprak, hastanede tedavisi süren A.E'ye de geçmiş olsun dileğinde  bulundu.

Dicle Mahallesi Bırca Belek Parkı yakınlarında devriye görevi yapan  Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü ekibi, 12 Mart'ta bir kadının intihar etmek için  Dicle Nehri'ne atladığını fark etmişti. Ekipte yer alan polis memuru Nuh Toprak  da hemen kadının ardından suya atlamış, akıntıya rağmen yüzerek kadını  yakaladıktan sonra kıyıya çıkarmayı başarmıştı. 112 Acil Servis ekiplerince Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan  kadının 39 yaşındaki A.E. olduğu belirlenmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.