Hava Durumu

'Kadınların ortak sesi olmak için çalışacağız'

Gemlik'te Kent Konseyi Kadın Meclisi kuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2019 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2019 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
'Kadınların ortak sesi olmak için çalışacağız'

Kent Konseyi ofisinde gerçekleşen ilk toplantıda Mürüvet Günay Kadın Meclisi başkanı seçildi. Toplantıya Gemlikli kadınların yanı sıra Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya, Başkanvekili Sedat Akkuş ve Başkan Yardımcısı Reyhan Çorum da katıldı. Başkan Çetinkaya toplantıya katılan kadınlara gül hediye etti. 


"KADINLARI YÖNETİME ORTAK EDECEĞİZ" 

Önemli bir sorumluluk aldığının bilincinde olduğunu dile getiren Mürüvet Günay, ilçemizde yaşayan kadınların gerek sosyal gerek ekonomik çeşitli problemler ile mücadele ettiklerini belirterek, "Aynı kenti paylaştığımız insanların talep ve ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz. Çalışan hanımların problemleri, çalışmayan hanımların problemleri farklı. Bizler Bu günden itibaren ilçemizde yaşayan gerek yakınlarımızda, gözümüzün önünde, gerekse maalesef kıyıda kalmış, kendini ifade etmek için fırsat bulamamış tüm kadınlarımıza ulaşmak ve onların sesi olmak için, onları kentimizin yönetimine ortak etmek için çalışmaya başlıyoruz." dedi. 


"HİÇBİR CANLIYA ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ" 

Kadın Meclisi'ne çalışmalarında başarılar dileyen ve desteğini dile getiren Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya ise son yıllarda yaşanan kadına şiddet olaylarına değindi. Kadına, çocuğa, herhangi bir canlıya şiddetin kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirten Çetinkaya, "Malesef böyle acı olaylar ile sık karşılaşır olduk, insanların gözlerini böyle karartmaları basit nedenlerle açıklanamaz. Konuya toplumsal açıdan, insanlarımızın iç dünyalarını inceleyerek yaklaşmalıyız. Kadın meclisimiz özellikle şiddet olayları hakkında araştırmalar yapacak, bunları önlemeye yönelik faaliyetler gerçekleştirecek. Kadın, erkek, genç, yaşlı demeden bu olayların hep birlikte önüne geçeceğiz." şeklinde konuştu. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.