Hava Durumu

Jandarma bir ay takip etti, suçüstü yakaladı!

İstanbul İl Jandarma Komutanlığının uyuşturucu ile mücadelesi devam ediyor. Zeytinburnu ve Alibeyköy'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda piyasa değeri 300 bin TL olan uyuşturucu maddeler ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2018 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2018 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Jandarma bir ay takip etti, suçüstü yakaladı!

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nın Zeytinburnu ve Alibeyköy'de düzenlediği eş zamanlı operasyonla; uyuşturucu satışı yaparak teröre destek verdiği değerlendirilen üç şüpheli yakalandı. Jandarma ekipleri; aramalarda çok miktarda eroin ve sentetik uyuşturucu hap ile yüklü miktarda uyuşturucu madde (Metamfetamin) ele geçirdi. Piyasa değeri yaklaşık 300 bin TL olan uyuşturucu maddelerin nereye ve kimlere teslim edileceğine yönelik detaylı çalışma başlatıldı.

UYUŞTURUCU İLE TERÖRE DESTEĞE JANDARMA ENGELİ

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve KOM (Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele) Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği uyuşturucu operasyonlarıyla, yurtdışından yasadışı yollarla Türkiye'ye getirilen uyuşturucu maddeleri İstanbul'daki sokak satıcılarına satarak teröre finans sağlayan üç kişi yakalandı.

İlk olarak; şüphelilerin Zeytinburnu'nda bulunan ikamet adreslerinde arama yapıldı. Arama yapan Jandarma ekiplerinin bulmasını engellemek maksadıyla çekmece altına gizlendiği değerlendirilen eroin paketi, narkotik köpeği "Mola"nın gözünden kaçmadı. Aramalarda ayrıca çok miktarda eroin ve sentetik uyuşturucu hap ile, bir adet tabanca ve tabancaya ait şarjör ve mermi ele geçirildi. Şüphelilerden (M.M.)'nin Afgan uyruklu olduğu belirlendi. (M.M.)'nin evinde arama yapan ekipler, yasadışı yollarla Türkiye'ye giriş yapan üç Afgan kökenli göçmeni de yakaladı.

ARAÇ MOTORUNDAN UYUŞTURUCU ÇIKTI

Aralıksız operasyona devam eden İstanbul İl Jandarma ekipleri, yaklaşık bir ay süren fiziki takip sonucunda; şüphelilerden (Ş.S.)'nin elindeki uyuşturucu maddeyi (Metamfetamin) komşu illerdeki torbacılara dağıtmak için harekete geçtiğini tespit etti. Alibeyköy cep otogarı civarında cadde ve sokak çıkışlarını kontrol altına alan Jandarma ekiplerinin başarılı müdahalesiyle (Ş.S.) dağıtımı yapamadan suçüstü yakalandı.

Aramalarda; aracın hava filtresi içerisine zulalanmış, şeffaf poşet içerisinde piyasa değeri 300.000 TL olan uyuşturucu madde (Metamfetamin) ele geçirildi.

Uyuşturucu operasyonlarında tutuklanan üç kişi çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, piyasa değeri yaklaşık 300 bin TL olan uyuşturucu maddenin nereye ve kimlere teslim edileceğine yönelik detaylı çalışma başlatıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.