Hava Durumu

İşverenlere ve çalışanlara müjde

'Ulusal Mesleki Yeterlilik Sistemleri' Toplantısı'nda konuşan MYK Başkan Yardımcısı Metin Karaman, meslek yeterlilik sürecinde işçi ve işverenler üzerine herhangi bir mali yük getirilmediğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2017 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İşverenlere ve çalışanlara müjde

Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO, iş dünyasını yakından ilgilendiren mesleki yeterlilik sistemleri ile ilgili önemli bir organizasyona daha imza attı. BTSO Hizmet Binası'nda yoğun katılımla gerçekleşen 'Ulusal Mesleki Yeterlilik Sistemleri' Toplantısı'nda konuşan MYK Başkan Yardımcısı Metin Karaman, teknolojinin hızla geliştiği bir çağda nitelikli iş gücünün büyük önem taşıdığını söyledi. "Yeniçağda dijital üretimler de olsa o düğmeye basacak nitelikli iş gücü mutlaka gerekiyor" diyen Karaman, "Şu anda ülkemizde 960 mesleğin meslek standardının hazırlanması için çeşitli protokoller yapıldı. Bu mesleklerin de resmi gazeteye gönderdiklerimizle birlikte 760'a yakını ise hazırlanıp, yürürlüğe girdi" şeklinde konuştu.

İŞSİZLİK FONU DESTEĞİ 2020'YE UZADI

Türkiye'de 100 mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme merkezi olduğunu belirten Karaman, meslek yeterlilik sürecinde işçi ve işverenler üzerine herhangi bir mali yük getirmediğini kaydetti. İşsizlik fonundan sınav ve belgelendirme ücretlerinin ödenmesi için teşvik mekanizmaları kurulduğunu kaydeden Karaman, "Geçtiğimiz hafta Meclis'ten geçen yasa ile 2020 yılına kadar sınav ve belgelendirme ücretleri İşsizlik Fonu'ndan karşılanmaya devam edecek. İşsizlik Fonu haricindeki diğer meslekleri de bünyemizdeki Avrupa Birliği fonlarıyla aracılığıyla karşılamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 "BURSA'NIN YILDIZI PARLIYOR"

BTSO'nun çalışmalarıyla mesleki yeterlilik konusunda önemli çalışmalara imza attığını belirten Karaman, "Bursa, mesleki yeterlilik konusunda parlayan yıldız. 'Bursa büyürse Türkiye büyür' sloganı çok anlamlı. Hakikaten her il Bursa gibi bu işin derdine düşse, Türkiye daha fazla büyür. Bursa'nın bu sloganı herkese vizyon ve ışık tutuyor. Bu anlamda mesleki yeterlilik sürecindeki katkılarından dolayı BTSO'ya teşekkür ediyorum" dedi.  BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran ise, "Bursa iş dünyasının talepleri doğrultusunda hayata geçirdiğimiz MESYEB, bugün itibariyle mesleki yeterlilik sürecinde önemli bir aktör oldu. Sadece bölgesinde değil, 35'i aşkın şehirde faaliyetlerini sürdüren merkezimiz, Türkiye'nin mesleki yeterlilik sürecine katkı sunmaya devam edecek" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.