Hava Durumu

İşte TEOG'ta devlet okullarının başarısı

İskenderunlu Aleyna Taş, sadece devletin ücretsiz kurslarına katılarak TEOG'ta tüm soruları doğru cevapladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2017 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2017 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İşte TEOG'ta devlet okullarının başarısı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Atatürk Düşünce Ortaokulu öğrencisi 14 yaşındaki Aleyna Taş, sadece devlet tarafından ücretsiz olarak verilen yetiştirme kurslarına katılarak, TEOG ikinci dönem ortak sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasında yer aldı.


26-27 Nisan'da gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem merkezi ortak sınavında Hatay'ın İskenderun İlçesi Atatürkçü Düşünce Ortaokulu öğrencilerinden Aleyna Taş 120'de 120 yaparak büyük başarı elde etti. Her hangi özel bir kursa gitmeyen ve yalnızca okulundaki öğretmenleri tarafından ücretsiz olan hafta sonu yetiştirme kurslarına katılan Aleyna Taş'ın bu başarısı öğretmenleri ve ailesini sevince boğdu.


İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi'nde oturan ve Atatürkçü Düşünce Ortaokulu'nda eğitim gören Aleyna Taş, TEOG'ta Türkiye birincileri arasında yer aldığını duyduğunda büyük mutluluk yaşadığını söyledi.

"Tekrar etmek ve düzenli ders çalışmak başarıyı getiriyor"
TEOG birincilerinden Aleyna Taş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hafta içi okuluma gittim. Hafta sonu ise sadece okulumun yetiştirme kurslarına katıldım. Öğretmenlerimden çok destek gördüm. Eve gidince de tekrarını yaptım ders çalıştım. Böylelikle başarıya ulaştım. Bana her zaman destek oldukları için aileme de çok teşekkür ediyorum."
Çalışmanın olmazsa olmazının muhakkak tekrar yapılması ve düzenli test çözülmesi olduğunu ifade eden Aleyna Taş, büyüyünce kalp cerrahı olmak istediğini söyledi.
Okul müdürü Ali Tatlıcıoğlu ise okulda TEOG'da soruların hepsini doğru cevaplayan tek öğrencilerinin Aleyna Taş olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Onun yanı sıra sadece bir yanlış yapan 7 tane de öğrencimiz daha bulunmakta. Bizim bu başarımızın en temel nedenlerinden biri Milli Eğitim Bakanlığımızın yeni getirmiş olduğu hafta sonları yetiştirme kurslarıdır. Bu kurslar çocuklarımızın eğitim seviyesinin yükselmesinde, onlara yardımcı olmada büyük bir oluşum sağlamıştır. Bu şekilde hem çocuklarımızın başarısı artmıştır. Hem de velilerimizi dershane dershane dolaşmaktan, velilerimize maddi yönden de yükünü almıştır. Bu kurslarımız ücretsiz olarak devletimiz tarafından uygulanmaktadır. Aleyna kızımızda sadece ve sadece Milli Eğitim'in çocuklarımıza sunduğu yetiştirme kurslarına katılarak bu başarıyı elde etmiştir. Ben öğrencimiz Aleyna'yı tebrik ediyor, bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum." 
Kızıyla gurur duyduğunu belirten baba Hayrettin Taş, "İlkokul birinci sınıftan bu yana çok disiplinli ve düzenli bir çalışma yaptı. Bizleri hiçbir zaman üzmedi. Ödevlerini yaptı. İleri hayatında da bu şekilde başarılarının devamını bekliyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.