Hava Durumu

İşte okulların tatil olduğu il ve ilçeler!

Dondurucu havanın ve yoğun karın etkisini göstermesiyle birlikte bir çok il ve ilçede okullar tatil oldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2016 07:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2016 07:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İşte okulların tatil olduğu il ve ilçeler!

Denizli'de okullar tatil oldu

Denizli'de akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Sarayköy ilçesi hariç tüm ilçelerde okullar bir gün süreyle tatil ilan edilirken, vatandaşlar da sokağa çıkarak karın keyfini çıkardı.  Denizli genelinde etkili olan kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar sokağa çıkarak kar topu oynadı. Akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edilirken, vatandaşlar da sokaklarda karın keyfini çıkardı. Delikliçınar 15 Temmuz Şehitler Meydanına uğrayan vatandaşlar ise horoz heykelinin önünde fotoğraf çektirdi. Öte yandan ana caddelerde kimi araçlar ilerlemekte zorluk çekerken, kimisi de olumsuz yol koşullarında kontrolü elden bırakmadı. Yokuş olan cadde ve sokaklarda kalan araçlara ise vatandaşlar yetişti.

Bursa'da 3 ilçede kar nedeniyle okullara tatil verildi
 Bursa'da yoğun kar yağışının etkili olmasından dolayı Yenişehir, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde etkisi artıran kar yağışı nedeniyle Yenişehir, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerindeki tüm okullarda, kaymakamlıklar tarafından alınan kararlarla 29 Aralık Perşembe günü eğitime ara verildi. Cuma günü için ise henüz resmi bir açıklama yapılmazken yetkililer, yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşları uyardı.

Ankara'da okullara kar tatili

Ankara Valiliği yaptığı açıklamada okulların yarın tatil edildiğini açıkladı. Eskişehir'de kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Eskişehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Eskişehir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Bölgemizde görülen yoğun kar yağışı nedeniyle, ulaşımda yaşanan aksaklıklara meydan vermemek için ilimiz genelinde tedbir amaçlı olarak eğitime 29 Aralık Perşembe günü eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Bu kapsamda kamuda çalışan engelli ve hamile personel de 1 gün süreyle izinli sayılacaktır" denildi.

Afyonkarahisar Okullar 1 gün tatil
Öte yandan, Afyonkarahisar Valiliği tarafından yapılan açıklamada yarın ilk ve orta dereceli okulların kent genelinde 1 gün tatil edildiği duyuruldu. Kar yağışının yoğun bir şekilde devam ettiği kentte polis, jandarma, 112 Acil Servis, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekiplerinin alarma durumunda olduğu bildirildi.

Uşak'ta kar tatili
Uşak'ta Çarşamba gündüz başlayan ve etkili yağan kar nedeni ile okullarda eğitim ve öğretimlere bir gün ara verildi.  Uşak Valiliği tarafından alınan karara göre; "Etkili olan kar yağışı dolayısıyla Uşak İl Merkezi ve İlçelerimizde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün ve yaygın eğitim veren okullarda 29.12.2016 Perşembe günü 1 (bir) gün süre ile eğitime ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personel 29.12.2016 Perşembe günü 1 (bir) gün idari izinli sayılacaktır." denildi.

Isparta'da eğitime kar engeli
Isparta'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi.  Öğleden sonra başlayan kar yağışı nedeniyle kent merkezi, Yalvaç, Eğirdir, Sütçüler, Aksu, Gelendost, Şarkikaraağaç ilçelerinde ve bağlı köylerde eğiteme 1 gün ara verildi. Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı da, yoğun kar yağışı nedeniyle üniversitede öğretime 1 gün ara verildiğini, hamile ve engelli personelin de izinli sayıldığını açıkladı.

Gençlerin kartopu savaşı
Öte yandan, kar yağışıyla birlikte valilik önündeki meydanda toplanan gençlerde kartopu savaşı yaparak karın keyfini çıkardı. Bir yandan da belediye ekipleri kentte kar küreme çalışması yaptı.  Karaman'da kar tatili 2 gün daha uzatıldı Karaman'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 2 Ocak 2017 Pazartesi gününe kadar ara verildiği bildirildi. Konuyla ilgili olarak Karaman Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, devam eden yoğun yağış nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla il genelindeki tüm okulların iki gün daha tatil edildiği belirtildi.

Manisa Selendi'de eğitime kar engeli
Manisa'nın Selendi ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı öğrenciler için okullar bir gün tatil edildi.
Selendi ilçesinde bugün etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı gelen öğrenciler için bir gün okullar tatil edildi. Kaymakamlık kararıyla tatil edilen okullarda eğitim gören 1275 taşımalı öğrenci ile birleştirilmiş sınıflı ilkokullardaki öğrenciler için 29 Aralık Perşembe günü okullar 1 günlük tatil edildi. Kar yağışının devam etmesi durumunda ilçe merkezindeki okulların da tatil edilebileceği bildirildi.

Kütahya Tavşanlı'da eğitime 1 günlük kar tatili
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. Tavşanlı Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "29 Aralık 2016 Perşembe günü Tavşanlı ilçemizde ilk ve orta öğretim okullarımız yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edilmiştir" denildi.

Kula'da okullara kar tatili
Manisa'nın Kula ilçesinde, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler için okullar bir gün tatil edildi.  Kula Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle resmi taşımalı eğitime tabi öğrencilere Birleştirilmiş sınıflı okullar (9 mahallede bulunan birleştirilmiş sınıflı okullar), Encekler mahallesi ve Çarıkballı mahallesinde bulunan okulların 1 gün tatil edildiği belirtildi. Ayrıca İlçe merkezinde ise okullar eğitimlere devam edileceği belirtildi.

Denizli'de 8 ilçede eğitime kar engeli
Denizli'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 8 ilçede okullar yarın tatil edildi. Denizli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan ve akşam saatlerinde etkisin arttıran kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerin taşımalı eğitimi ile bazı mahallerde okulların 29 Aralık .2016 Perşembe günü tatil edildiği belirtildi.
Açıklamada, Çameli ilçesinde taşımalı eğitim, Babadağ, Güney ilçeleri, Serinhisar Kocapınar Mahallesi, Buldan merkez ve Yenice dışındaki okullar ile taşımalı servisler, Pamukkale ilçesine bağlı Akcapinar, Uzunpinar, Gözler, Güzelpınar, Akdere, Belenardiç Mahallelerindeki okullar, Acıpayam'da taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler ile Çardak Söğüt Mahallesi ve taşıma yoluyla eğitim gören öğrencilere bir gün tatil edildiği duyuruldu.

Hisarcık'ta okullara 1 gün kar tatili
Kütahya'nın Hisarcık ilçesi merkez ve köylerinde, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime 29 Aralık Perşembe günü itibarıyla 1 gün ara verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe genelinde sabah saatlerinde başlayan ve halen devam eden yoğun kar yağışı sonrası oluşan kar ve buzlanma nedeniyle Hisarcık ile bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime 29 Aralık Perşembe günü itibarıyla 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Bolu'da taşımalı eğitime kar engeli
Bolu'da kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere 1 günlük izin verildi. Bolu Valisi Aydın Baruş yaptığı açıklamada, "İl merkezi ve bağlı köylerde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler 29 Aralık Perşembe günü bir günlük idari izinli sayılacaktır. İl merkezinde eğitime devam edilecektir. Tatil kararı sadece taşımalı eğitim ile öğrenim gören öğrencileri kapsamaktadır. İlçelerle ilgili kararı Kaymakamlıklar verecektir" dedi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.