Sarımsak, soğan ve pırasa kalın bağırsak kanserinin gelişim riskini azaltıyor.
Haber Giriş Tarihi: 24.02.2019 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2019 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Çinli uzmanların sarımsak, soğan ve pırasa tüketiminin kalın bağırsak kanserinin gelişim riskini azaltabileceği yönündeki çalışmasına ilişkin basın açıklaması, Asya-Pasifik Klinik Onkoloji Dergisi'nde (Asia-Pacific Journal of Clinical Oncology) yayınlandı.
Çalışma kapsamında uzmanlar, kolorektal kanserden mustarip olan 833 hastanın yaş, cinsiyet ve yaşadıkları yerle ilgili verileri 833 sağlıklı kişinin verileriyle karşılaştırdı. Araştırmaya katılanlarla periyodik olarak anketler yapılarak, besleme düzenleri ve öğün sıklıkları ile ilgili bilgiler derlendi.
Bol miktarlarda soğan tüketen erişkinlerde, kolorektal kanser gelişim olasılığının bu gıdayı nispeten daha az tüketenlere kıyasla yüzde 79 daha düşük olduğunu tespit eden uzmanlar, araştırmayı derinleştirerek sarımsak, soğan ve pırasada kalın bağırsaktaki kötü huylu tümörün gelişim riskini azaltmaya yardım eden bileşenlerin olduğu sonucuna vardı.
Araştırma ekibinden Zhi Li, "Sonuçlar, yaşam tarzı değiştirilerek kolorektal kanserin daha fazla araştırmayı hak eden birincil önlemesine ışık tutuyor" açıklamasında bulundu.
Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre en kalın bağırsakta oluşan kolorektal kanser, bu hastalığın en yaygın türlerinden biri.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
İşte kanser gelişim riskini azaltan gıdalar
Sarımsak, soğan ve pırasa kalın bağırsak kanserinin gelişim riskini azaltıyor.
Çinli uzmanların sarımsak, soğan ve pırasa tüketiminin kalın bağırsak kanserinin gelişim riskini azaltabileceği yönündeki çalışmasına ilişkin basın açıklaması, Asya-Pasifik Klinik Onkoloji Dergisi'nde (Asia-Pacific Journal of Clinical Oncology) yayınlandı.
Çalışma kapsamında uzmanlar, kolorektal kanserden mustarip olan 833 hastanın yaş, cinsiyet ve yaşadıkları yerle ilgili verileri 833 sağlıklı kişinin verileriyle karşılaştırdı. Araştırmaya katılanlarla periyodik olarak anketler yapılarak, besleme düzenleri ve öğün sıklıkları ile ilgili bilgiler derlendi.
Bol miktarlarda soğan tüketen erişkinlerde, kolorektal kanser gelişim olasılığının bu gıdayı nispeten daha az tüketenlere kıyasla yüzde 79 daha düşük olduğunu tespit eden uzmanlar, araştırmayı derinleştirerek sarımsak, soğan ve pırasada kalın bağırsaktaki kötü huylu tümörün gelişim riskini azaltmaya yardım eden bileşenlerin olduğu sonucuna vardı.
Araştırma ekibinden Zhi Li, "Sonuçlar, yaşam tarzı değiştirilerek kolorektal kanserin daha fazla araştırmayı hak eden birincil önlemesine ışık tutuyor" açıklamasında bulundu.
Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre en kalın bağırsakta oluşan kolorektal kanser, bu hastalığın en yaygın türlerinden biri.
En Çok Okunan Haberler
18 Nisan 2024 Perşembe günü maç programı: Bugün hangi maçlar var?
Bursalılar dikkat: Hava durumu her an değişebilir! - 18 Nisan 2024 Perşembe
Taksici cinayeti! Öldürüp otomobilden attı
18 Nisan 2024 Perşembe Burç Yorumları
Bursa'da define faciasında yeni görüntüler!
Sosyal medyada Bombacı Mülayim olayı nedir? Bombacı Mülayim tutuklandı mı?
Adıyaman'da feci kaza: Refüje çarpıp karşı şeride geçti!
Tekirdağ Çorlu'da kovalamaca sonucu 3 şüpheli yakalandı!
Bursa'da define avcılığı faciayla bitti: 3 kişinin cansız bedeni bulundu!
Sarıyer'de taksi şoförü cinayeti: Şüpheli adliyeye sevk edildi!
Bursa'da polis ekiplerinin kovalamacası kamerada
Tokat'ta 2 deprem!