Hava Durumu

İşte en fazla kalori yaktıran sporlar

Spor salonlarında egzersiz yapmaktan sıkıldıysanız, daha hareketli sporlara yönelebilirsiniz. Peki en fazla kalori yaktıran sporlar hangileridir? Hangi sporlar çok yağ yaktırır? İşte tüm cevaplar...

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2019 01:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2019 01:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İşte en fazla kalori yaktıran sporlar

Kilo vermek için sadece yediklerinize dikkat etmeniz yeterli değil. Bunun yanı sıra aktif bir yaşam stili benimseyip spor yapmalısınız. Fakat her spor herkese uygun olmayabilir. Eğer spor salonlarındaki egzersizlerden sıkılıyorsanız daha hareketli alternatifleri deneyebilirsiniz. En fazla kalori yaktıran sporları yaparak hem zevkli vakit geçirebilir hem de kalori yakabilirsiniz. Hatta en fazla kalori yaktıran sporları sevdiklerinizle birlikte deneyip daha da eğlenceli hale getirebilirsiniz. En fazla kalori yaktıran sporlar ile kilo vermek artık sıkıcı bir görev olmayacak. Peki, en fazla kalori yaktıran sporlar hangileri merak ediyor musunuz? Ve bu sporları yaparak kaç kalori yakabileceğinizi? İşte sizin için bir araya getirdiğimiz en fazla kalori yaktıran sporlar...

Kaya tırmanışı

Bu adrenalin dolu spor iç veya dış mekanda yapılabilir, ancak önce yapay duvar tırmanışı ile başlamanızı öneriyoruz. Kendinizi hazır hissettiğinizde nefes kesen manzaraya sahip yerlere gidip gerçek kaya tırmanışına başlayabilirsiniz. Doğanın güzelliğiyle büyülenirken kilo vermekten daha iyi bir yol düşünemiyoruz. Kaya tırmanışı ile 645 kalori yakabilirsiniz. 

Voleybol

Bir grup arkadaşınızı toplayıp plaj veya saha voleybolu oynamaya gidin. Voleybol çok hareket etmeyi gerektiren bir spor olduğu için bolca kalori yakabileceksiniz. Bir yandan fazla kilolarınızdan kurtulurken bir yandan da arkadaşlarınızla kaliteli vakit geçirmiş olacaksınız. Bir oyun yaklaşık 470 kalori yakmanızı sağlar. 

Tenis

Tenis, yazın oynanacak en iyi sporlardan biridir. Vücuttaki tüm kasları çalıştırdığı için sadece kilo vermekle kalmayacaksınız, çok formda ve fit bir vücuda sahip olacaksınız. Ayrıca tenis spora stresle başa çıkmak için birebirdir. Bir saatte 400 kalori yakabilirsiniz. 

Yüzme

Terlemeden kilo vermekten daha cezbedici bir şey duydunuz mu hiç? Kendinizi denizin serin sularına atmak kilo vermek ve şekle girmek için muhteşem bir yoldur. Bir saatlik yüzme ile 500 ila 800 kalori yakabilirisiniz. 

Sörf

Sörf tahtasında denge kurmaya çalışmak kolları, omuzları, sırtı ve bacakları çalıştırır. Bu adrenalin dolu spor, spor yapmaktan sıkılanlar için harika bir çözümdür. Bir saat sörf yapmak size 208 kalori yaktırır.

Dövüş sporları

Dövüş sporları sadece fazla kilolarınızdan kurtulmanızı değil ayrıca savunma becerilerinizi geliştirmenizi sağlar. Ayrıca dövüş sporları yaparken kendinizi aksiyon filmlerinden çıkmış kahramanlar gibi hissedebilirsiniz. 700 ila 1100 kalori yakabilirsiniz.

İp atlamak

Çocukken boş zamanlarınızda yaptığınız bu aktivite çok etkili bir yağ yakma yöntemidir. İp atlayarak 20 dakika içinde 200 kalori yakabilirsiniz.

Yürüyüş

Yürüyüş yapmak kalça ve bacakları sıkılaştırır ve günlük kardiyo ihtiyacınızı karşılar. Yanınıza bir arkadaşınızı alıp yürüyüşe çıkın. Sohbet ederken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile. Her yürüyüşe çıktığınızda farklı rotalar çizerek rutin ve sıkıcı bir aktivite olmasını engelleyebilirsiniz. Yürüyüş yapmak size 400 kalori yaktırabilir.

Kano

Güneşli, berrak bir günde kano yapmak muhteşem bir hafta sonu aktivitesidir. Kano sporu üst bedeninizi çalıştırır ve yaklaşık 400 kalori yaktırır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.