Hava Durumu

İşte çocuklarda bağışıklığı arttırmanın doğal yolları

Bağışıklığı düşük olan çocuklar, enfeksiyonlara karşı çok hassa oluyor.Peki bunlardan korunmanın yolları nelerdir?

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2019 23:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2019 23:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İşte çocuklarda bağışıklığı arttırmanın doğal yolları

Ebeveynler, çocuklarını her gün maruz kaldıkları sonsuz sayıda mikroba karşı korumak ister. Çocuklar büyüdükçe, özellikle okul öncesimerkezler gibi yerlerde sürekli olarak çeşitli mikroplara maruz kalırlar. Bağışıklığı düşük olan çocuklar, çeşitli enfeksiyonlara karşı oldukça hassastır. Eenfeksiyonun son yıllarda büyük artış göstermesi antibiyotiklerin kullanımının artmasına ve uygun olmayan şekilde kullanılmasına neden olmuştur.

Yaygın bir sorun olan antimikrobiyal direnç, mikropların ilaçlara karşı direnç oluşturmasıdır. Bu durum aşırı ilaç kullanımıyla ortaya çıkabilir. Dünyanın en acil halk sağlığı sorunlarından biridir. Bununla baş etmenin en iyi yolu çocuğunuzu enfeksiyonlardan doğal olarak koruyan güçlü bir bağışıklık oluşturmaktır.

Hijyen

Her yemekten önce ve sonra, oyun saatinden sonra, varsa evcil hayvanlarla ilgilendikten sonra, burun temizlemeden sonra, tuvaleti kullandıktan sonra ve dışarıdan eve geldikten sonra elleri yıkamak, el hijyeni sağlamak, çocuklarda enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur.

Sağlıklı beslenme

Proteinler, mineraller, vitaminler, mikro besinler ve doymamış yağlar gibi tüm temel bileşenleri optimum miktarda içeren sağlıklı bir beslenme, çocuklarda çeşitli enfeksiyonlara veya hastalıklara karşı mücadele etmek için gereken bağışıklığın oluşturulmasına yardımcı olur. Turunçgiller, havuç, yeşil yapraklı sebzeler, fasulye, çilek, yoğurt, sarımsak ve zencefil bağışıklık arttırıcı özelliklere sahiptir.

Yeterli uyku

Uyku yoksunluğu, bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkiler. Yeterli uyku, vücut dinamikliği için mutlak bir zorunluluktur. Yenidoğanlar günde 18 saate kadar uykuya ihtiyaç duyarlar, küçük çocuklar 12 ila 13 saate ihtiyaç duyarlar ve okul öncesi çocukların yaklaşık 10 saat uykuya ihtiyacı vardır.

Besin takviyeleri

Uygun bakıma rağmen, çocukların bağışıklığı etkilenebilir. Eczanelerden edinilecek bağışıklık arttırıcı besin takviyeleri tüketimi, çocukların daha sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. Çocukların beslenme planına doğal antioksidan kaynaklarının eklenmesi, astım, bronşit ve kronik öksürüğün yönetimine yardımcı olabilir. Takviyeler, hastalıkların tedavisinde güvenli ve etkili bir yardımcı olabilir. Antibiyotiklerle birlikte reçete edildiğinde, takviyelerin daha hızlı iyileşmede rolü olabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.