Hava Durumu

'İslam alemi öz eleştiri yapmalı'

Tarihi Heykel Valiliğinde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Son dönemdeki Bayramların matem havasında geçtiğine değinerek, "Bayramların matem havasında geçmemesi için islam aleminin öz eleştiri yapması gerekiyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2017 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2017 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
'İslam alemi öz eleştiri yapmalı'

Ramazan Bayramı nedeni ile tarihi Heykel Valiliğinde düzenlenen törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük,İl Emniyet Müdürü Selami Şahin, Bursa milletvekilleri ve protokol isimleri katıldı. Bayramlaşma töreninden sonra gazetecilere açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İslam âlemine mesaj göndererek, "İslam âleminin öz eleştiriyi yapması gerekiyor" dedi.

İSLAM ÂLEMİNE UYARI

Faruk Çelik, bayram konuşmasında İslam âleminin öz eleştiri yapması gerektiğini söyledi. Çelik, " Barış dini olan İslam dininin Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı iki önemli bayramıdır. Bugün Ramazan Bayramını idraak etmiş bulunuyoruz. Bütün Müslümanların ve 80 milyon vatandaşımızın Ramazan Bayramını bende tebrik ediyorum. Tabi bayramlar kardeşlik günleri, dayanışma günleri ama ne acıdır ki İslam âleminde matem var. Uzun süredir bayramları ağız tadıyla kutlayamadığımız bir sürecin içerisindeyiz. İnşallah bu bayram bu süreçten çıkışa vesile olur. Yeni bayramlarda bu matemlerin olmadığı huzursuzluğun olmadığı bir süreci yakalarız. Bir barış dini olan İslam ve kardeşliği öne çıkaran dayanışmayı öne çıkaran bayramların bu şekilde kutlanması ve mateme dönüşmesi altında İslam âleminin kendisine bakması gerekiyor. Yatırımları katlara, yatlara, atlara mı yapıyoruz yoksa yatırımları gerçekten insanlığımızın geleceği barışa ve huzura mı yapıyoruz. Bu konuda İslam âleminin öz eleştiriyi yapması gerekiyor" dedi.

FASON TABELALARA İZİN YOK

Ülke olarak zor dönemden geçildiğini ifade eden Çelik, ileri bakışlı olmaya dikkat çekerek tuzaklara düşülmemesi gerekildiğini altını çizdi. Coğrafyada terzi misali gibi ülke bölenlere fırsat verilmeyeceğinin üzerine basan Çelik, "Fason tabelalara fırsat vermeyeceğiz" dedi. Çelik, "Ülke olarak ülkenin yönetiminde sorumluluk almış arkadaşlar olarak da şunu ifade ediyorum ki uzağı görmemiz gerekiyor. Uzağı görmezsek yani önümüze konulan engelleri fark edemezsek ileri bakışlı bir yaklaşım içerisinde olmazsak korkarım ki tuzaklara daha fazla düşeriz. Onun için millet olarak uyanık olmamız gerekiyor. Tuzaklara düşmeyecek şekilde ön görülerle geleceğe dayanışma içerisinde yürümemiz gerekiyor. Maalesef bölgede kendilerine göre yüzyıllardır hesap yapıp ülkeyi bir terzi makası ile masa başında kumaş keser gibi kesip ülkeleri bölüp parçalayanlar yeni bir süreci de başlatmış oluyorlar. Doğrayıp kenara koydukları ülkelere yeni şekiller vermeye çalışıyorlar. Bu konuda çok uyanık olmamız gerekiyor. Kesinlikle bu coğrafyada yanı başımızda fason bazı tabelalara fırsat vermeyecek bir yaklaşımı bayram vesilesi ile oluşturmamızda fayda var. Tekrar gerek bütün Bursalıların tüm gerek tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını tebrik ediyorum"

ONLARA BORÇLUYUZ

Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada şehit ve gazi ailelerinin unutulmaması gerekildiğini belirtti.  Müezzinoğlu, " Öncelikle Bursalı hemşerilerimizin ve tüm milletimizin mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. İnşallah Rabbim huzur, barış, kardeşlik, sevgi dolu bayramlar yaşamayı tüm İslam alemine, bize nasip etsin. Bayramlar sevgi, barışmak, paylaşmak demektir. İnşallah kırgınlıkların küskünlüklerin ortadan kalktığı birbirimize daha çok sarıldığımız birlikte büyük millet olmanın ve birlikte büyük hedeflere yürümeye vesile olur.  Tüm milletimizin bayramını kutlarken şehit ve gazi ailelerini unutmamalıyız. Çünkü coşkularımızı, bayramlarımızı, geleceğe olan hayallerimizi onların fedakârlıkları sayesinde bu günleri yaşıyoruz. Onları unutmayalım. Onları da ziyaret ederek onların bayramlarını tebrik ederek bayramımızı coşkuyla kutlayabilmeyi temenni ediyorum. Huzurlu, mutlu, bereketli bayramlar diliyorum"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.