Hava Durumu

Işık: Koltuk değil hizmet için yola çıktım

Mart 2019 Yerel Seçimleri için Osmangazi Belediye Başkan Aday Adayı olan Serkan Işık, Türkiye'nin en büyük dördüncü ilçesini sosyal donatı alanlarıyla donatmak için kolları sıvadı.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2018 07:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2018 07:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Işık: Koltuk değil hizmet için yola çıktım

Ali KAMUR

AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Aday Adayı Serkan Işık, yaklaşan yerel seçimler öncesi gazetemizin sorularını yanıtladı. Osmangazi için yapacağı çalışmaları, süreç boyunca gözlemlediği sorunları ve Osmangazi'ye değer katmak için yola çıktığını belirten Işık, Osmangazi'deki bir çok problemi 2 buçuk yıldır gözlemlediğini söyleyerek, "Kentsel dönüşüm, imar yönetmeliği, yapı vizyon projeleri konusunda Osmangazi'nin ufkunu açacak, işin ehli ve sorunlara çözüm amaçlı bu göreve talip oldum. Son 2 buçuk yıldır Osmangazi'de gezmedik sokak, üzerine basmadık kaldırım taşı bırakmadık. Vatandaştan aldığımız öneriler üzerine Osmangazi'de önemli bir kentsel dönüşüm eksiği olduğunu gözlemleyip bu konu üzerinde çalışmalar yaptık. Son 5 yıldır maalesef Osmangazi ile vatandaş arasında ciddi boyutlarda iletişim kopukluğu var. Osmangazi payitaht kent olmakla birlikte, önceliği vatandaşın refahı gözetmek olan bir bölgedir Eğer siz vatandaşa ulaşmıyorsanız karşınızdaki sorun çok büyük demektir. Ben bürokrasinin değil çözümün egemen olmasına inanan ve bunu gerekli gören biriyim. Sürekli olarak tartışmalara neden olan kentsel dönüşüm konusunda çözümün merkezine inip yani vatandaşla istişare edip ada bazlı değil mahalle bazında dönüşümün Osmangazi'yi rahata kavuşturacağına eminim. Bu projelerin ilki ise Geçit bölgesinden başlayıp, Mudanya yolu üzerindeki bölgeyi dönüştürmek. Burada yapılacak olan dönüşüm ile hem kentsel dönüşümü layıkıyla yapmış olacağız, hem de sanayi bölgelerindeki trafik sorununu en asgari boyuta düşürerek genel anlamda kenti dönüştürmüş olacağız" ifadelerini kullandı.

GENÇLER ÖNCELİĞİMİZ OLACAK

Göreve geldiği takdirde, her kesime hizmet anlayışının yanı sıra gençlere yönelik hizmetlerin daha yoğun olacağının altını çizen Serkan Işık, "Vatandaşı ayağına getiren değil, hizmeti vatandaşa götüren belediyecilik yapacağız. Osmangazi'nin her köşesine dokunarak yaşanılabilirliği artırıp gençlerimizin Osmangazi ilçe sınırlarından dışarıya çıkmadan sosyal yaşamlarının kalitesini yükselteceğiz. Gençlerimizin bizlerden istekleri doğrultusunda kültür, sanat ve sosyal yaşam merkezleri kurabilmek için projeler hazırlıyoruz. Bu projelerde sadece bizim kararlarımıza göre değil sokağa çıktığımızda gençlerin bizlere yönelttikleri alternatif çözümleri de göz önünde bulundurarak onlarında katkılarıyla ortak projeler hazırlamaya gayret gösteriyoruz" diyerek gençlere verdiği öneminde altını çizdi.

Serkan Işık, kendisine yönelttiğimiz sorulara samimi yanıtlar verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.