Hava Durumu

İran'da yolcu uçağı düştü! Uçakta kurtulan yok

İran'da düşen Ukrayna Havayollarına ait yolcu uçağından kimse sağ kurtulamadı.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2020 08:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2020 08:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İran'da yolcu uçağı düştü! Uçakta kurtulan yok

İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, İran devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, PS-752 sefer sayılı uçaktan sağ kurtulan kimsenin olmadığını söyledi.

Kulivend, yolcuların ve mürettebatın cesetlerini olay yerinden topladıklarını ve adli tıp kurumuna göndereceklerini ifade etti.

Tahran İmam Humeyni Havalimanı Sözcüsü Ali Kaşani de 170 olarak açıklanan yolcu sayısını 167, 10 olarak açıklanan mürettebat sayısını da 9 olarak güncelledi.

Acil Yardım Kurumu Sözcüsü Mucteba Halidi Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağının kısa süre sonra yerel saatle 06.18'de teknik arıza nedeniyle düştüğünü bildirmişti.

ZELENSKİY'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İran'da düşen Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Zelenskiy yaptığı açıklamada, Ukrayna uçağının Tahran'da düşmesini "Ortadoğu'da korkunç haber" diye nitelendirdi.

İlk bilgilere göre bütün yolcu ve mürettebatın hayatını kaybettiğini aktaran Zelenskiy "Büyükelçiliğimiz trajedi ile ilgili bilgileri ve ölenlerin listesini netleştiriyor. Bütün yolcuların ve mürettebatın ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Ulusal Güvenlik Konseyi, uçak kazasında 9'u mürettabat olmak üzere 11 vatandaşının hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı uçakta bulunan diğer yolcuların 10'unun İsveç, 82'sinin İran, 63'ünün Kanada ve 4'ünün Afganistan, 3'ünün Alman ve 3'ünün Birleşik Krallık vatandaşı olduğunu aktardı.  Ukrayna Uluslararası Havayolları kaza yapan uçağın en iyi uçaklarından biri olduğunu bildirdi.

Ukrayna Uluslararası Havayolları uçaktaki yolcuların Kanada, İsveç, İran ve Ukrayna vatandaşlarından oluştuğunu aktararak kaza yapan uçağın iyi bir mürettabata sahip en iyi uçaklarından olduğunu bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.