Hava Durumu

İnSanat Bursa'nın gururu oldu

İnSanat Sinema Derneği / 16mm Sinema Atölyesi 33. Dönem Galası'nı Fomara Sahnesi'nde yaptı. Bursalı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Galada, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler de verildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2018 07:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2018 07:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İnSanat Bursa'nın gururu oldu

Bilal KAYAALTI/Elif KUŞ

Bursa'nın film üreten tek merkezi olma özelliğini 12 yıldır sürdüren İnSanat'ın sezonun son atölye çalışmasına 6 sinema meraklısı katıldı. 2 ay süren çalışmalarda teorik ve pratik bilgilerden sonra katılımcılar buldukları konuyu senaryolaştırıp, hem kamera önü hem de kamera arkasında görev alarak, Sabahattin Ali'nin "Kırlangıçlar" öyküsünü senaryolaştırıp "Fabrikada" adıyla kısa film haline getirmeyi başardı.

SİNEMA VE TİYATROYA İLGİ ARTIYOR

Uludağ Üniversitesi Oyunculuk Ana Sanat Dalı Bölüm Başkanı Ali Sait Liman ve çok sayıda sanatseverin katıldığı galada, bir önceki dönem filmi "Derse Devam" de izlendi ve Ali Rıza Eren, Eylem Atalay, Eftalya Okumuş, Caner Gürbuğa, İmren Kava ve Sinan Çorum'a katılımcı sertifikaları verildi. Galada konuşan İnSanat  Sinema Derneği Yöneticileri, "12 yıl önce kurduğumuz derneğimiz amacı doğrultusunda yoluna devam ediyor ve hem kentimiz Bursa'ya, hem de ülkemize kayda değer filmler kazandırıyoruz. Amacımız sinema ve tiyatroya olan ilginin artması. Kültür ve sanata olan bakış açısının değişmesi" diye ifadeler kullandılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.