Hava Durumu

İnsan yeter ki öğrenmek istesin...

GAZİANTEP'te ilerlemiş yaşlarına rağmen Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2017 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2017 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İnsan yeter ki öğrenmek istesin...

Şahinbey Belediyesine bağlı Adil Özberk Sosyal Tesisinde yaşları 50 ile 70 arasında değişen vatandaşlar Kur'an-ı Kerimi öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor. Kur'an-ı Kerim derslerini aksatmayan yaşlılar, gösterdikleri azim ve inançla Kuran-ı Kerim öğrenmenin yaşı olmadığını da gösteriyor. 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde Kuran'ı Kerim öğrenen yaşlı kursiyerler gençlere de güzel örnek oluyor.

"Öğrenmenin yaşı yoktur"
Kur'an-ı Kerimi öğrenmekten ve okumaktan dolayı çok büyük bir mutluluk yaşadığını ifade eden 70 yaşındaki Servet Doğan, öğrenmenin yaşı olmadığını, azim gösterildiğinde 3 ay gibi kısa bir sürede Kur'an-ın öğrenilebileceğini belirterek, "Benim herhangi kahve alışkanlığım yoktur. Bu kursa Kur'an-ı Kerimi öğrenmek için geldim. Şu anda Kur'an-ı okuyabiliyorum. 2002 yılında emekli oldum. Ondan sonra Kur'an kursuna geldim. Burada Kur'an-ı iyice öğrendim. Kur'an-ı Kerimi öğrenmek hocalarımın yardımıyla çok kolay oldu" dedi. 


4 yıldır sürekli olarak her gün kursa katıldığını belirten 62 yaşındaki Kemal Özelmacı ise Kur'an-ı Kerimi bilmeyen herkese öğrenmelerini ve okumalarını tavsiye ederek, "Hacca gitmeden önce il müftülüğünde bize verilen seminerde Kur'an-ı Kerimi öğrenmemizi söylediler. Bende ondan sonra bir arayış içine girdim. Sonra Adil Özberk tesislerine geldim. Hocamızla irtibata geçtim. Hacca gideceğimi ve hacca gitmeden önce Kur'an-ı Kerimi öğrenemem gerektiğini söyledim. Hacca gitmeden 3 ay içerisinde Kur'an-ı Kerimi öğrendim. Ondan sonra hacca gidip, geldim. 4 yıldır her gün kursa geliyorum. Ben 62 yaşındayım. Emekli olanlar ve ihtiyarlar gelsinler Kur'an-ı Kerimi öğrensinler. Keşke daha önce Kur'an-ı öğrenseydik" ifadelerini kullandı.


Kur'an-ı Kerimin genç yaşta öğrenilmesi gerektiğini belirten 65 yaşındaki Sait Kabacanoğlu ise "Benim yaşım 65 ve ben 4 yıl önce hiçbir şey bilmiyordum. Bu kursa geldik, Kur'an-ı Kerimi öğrendik. Gençlerimiz de bu kurslara gelseler, bizden daha çabuk öğrenirler. Bizler Kur'an-ı çok geç öğrendik. Ama gençlerimiz daha erken yaşta gelseler daha kolay öğrenirler. Çünkü genç yaşta Kur'an-ı öğrenip hayatlarında uygulamaya çalışırlar" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.